Ib Poulsen anklager Venstre for at plante kvote-historie

Dansk Folkepartis fiskeriordfører Ib Poulsen anklager ifølge Ekstra Bladet Venstres Thomas Danielsen for at plante historie om, at Poulsen får fisk ud af nye fiskeriaftale.

– TV Midtvest ringede til mig og sagde, at de kunne forstå på Thomas Danielsen, at jeg havde forgyldt mig selv med fiskeriaftalen. Jeg sagde til dem, at den slags ting deltager jeg ikke i. For mig handler det om politik, og de oplysninger passer ingen steder. TV Midtvest droppede så historien, siger Ib Poulsen til Ekstra Bladet, og slår fast:

– Jeg har ikke fået så meget som et gram fisk mere med mine kvoter i år i forhold til sidste år. Jeg har været meget opmærksom på ikke at tilgodese mig selv, for jeg vil ikke ende på forsiden af Ekstra Bladet, siger han til – Ekstra Bladet.

Foto : Venstre

I en kommentar til Ekstra Bladet afviser Thomas Danielsen, at han har har haft til hensigt at gå efter manden og ikke bolden i sagen om Ib Poulsens eget fiskefartøj. Venstres fiskeriordfører peger imidlertid på, at Ib Poulsen har fået mulighed for at fange flere fisk med sit fartøj på baggrund af fiskeriaftalen:

– Jeg har ikke gået efter nogen personer. Jeg har blot svaret på de spørgsmål, jeg har fået. I den forbindelse kan jeg sige, at Ib Poulsen har helt ret. MAF-segmentet (kategorien for ’Mindre aktive fartøjer’ som Ib Poulsens båd tilhører, red.) får ikke tilført flere kvoter, da de ikke fisker på kvoter. MAF-segmentet er rationsfiskere, hvilket vil sige, at folk med sådanne fartøjer ikke får kvoter, men muligheden for at fange fiskene i segmentet. MAF har fået tilført så mange fisk, at de ikke kan nå at fiske dem op, men det har ikke noget at gøre med, at Ib selv fisker MAF-fiskeri, siger Thomas Danielsen til Ekstra Bladet.

Thomas Danielsens forhold til en af kvotekongerne er for nylig blevet afdækket af Ekstra Bladet. Fiskeriordføreren ejer således et firma sammen med kvotekongen fra Thyborøn, John-Anker Hametner Larsen.

Et firma, som John-Anker Hametner har skudt fire millioner kroner i, hvilket mere end syvdoblede Thomas Danielsens investering.

Foto : Folketinget

Forfatter

Related posts

Top