I Thy danser vi på bølgerne

 

Det var egentlig for en kort periode, at Martin Kondrup Knudsen og hans kone flyttede til Thisted i 2009. Nu er der gået syv år, og tiden er fløjet afsted. Sådan er det jo, når man har det sjovt. Og det er lige netop det, der er ved Thy. Her er nemlig plads til lidenskab og kammeratskab.

Om at slå rod i Thy
Martins officerskarriere i Beredskabsstyrelsen har bragt ham til både Herning, Bornholm og Thisted.

Inden da har han aftjent sin værnepligt , og taget en uddannelse i Aarhus og Aalborg. Foruden opvæksten i Svendborg er Thy det sted, han har opholdt sig mest, og det er der en grund til. Han er nemlig dybt engageret i Thy Cablepark sammen med to af sine gode kammerater.

Thy Cable Park 3

Thy Cablepark
Thy Cablepark ligger i den gamle Synopalhavn, der i flere år har ligget øde hen. I 2013 tog trioen Martin, Thomas og Per imidlertid fat, så den før så triste havn i dag er et ægte vandsportsparadis.

Her kan vandhunde i alle aldre boltre sig med wakeboarding, svømning, kano, kajak, windsurfing og SUP (Stand Up Paddle).

For de mere tørskoede eventyrere er der også anlagt en kunstig strand og stor træterrasse, og der er ofte mange besøgende, da wakeboarding er en ren publikumsmagnet.

Frivillig bølge
Der er ingen tvivl om, at der er kommet liv og glade dage på den gamle havn, og den vandglade trio er slet ikke færdig!

– Vi er vist kommet til at sige, at vi vil være Europas største vandsportsmekka, og det forpligter jo, siger Martin.

Thy Cablepark slår i år hul på parkens tredje sæson, som begynder den 1. maj og varer indtil efterårsferien. Det er frivillige thyboere, der får parken til at køre rundt hver dag, og netop den lokale velvillighed er guld værd.

– Vi har mødt utroligt mange mennesker i vores arbejde for at få en professionel forening og bestyrelse op at stå, og alle er helt utroligt positive omkring projektet. Og Thisted Kommune, som jo ejer havnen, har givet os forholdsvis frie tøjler til at udvikle området, fortæller Martin, der i dag arbejder som asyl- og integrationschef i Thisted Kommune.

Thy Cable Park 4

Wakeboard hvabehar?
Martin er selv en ivrig wakeboarder.

Wakeboard er oprindelig en sport, som man dyrker efter båd. Man surfer på kølvandsbølgen (the wake) på et bredt board.

Kølvandsbølgen bruges som afsæt til at lave diverse tricks i luften.

I en Cablepark surfer man ikke efter en båd, men derimod efter et kabel, som er spændt op ude over vandet.

Man holder fast i et håndtag og lader sig på den måde trække banen rundt indtil man ryger i vandet.

Banen 170 meter lang og 30 meter bred. Det er meget sikkert og uden bølger og strøm, og dermed meget brugervenligt for både 8- og 68-årige.

Martin stiftede første gang bekendtskab med de vanedannende aktiviteter, da han gik på idrætsefterskole i Strib ved Middelfart. Her lærte han at windsurfe.

Da han senere fik kørekort, fik han og hans venner for vane at køre kassevognen fra Fyn ud til Vesterhavet, så de havde første parket til bølgerne kl. 5 næste morgen.

Sidste år byggede han og hans kone hus i Thy, så i dag ligger Vesterhavet nærmest i baghaven. Parret har en pige på 7 og en dreng på 5, der ligesom forældrene elsker at udfolde sig i og på vandet.

Forfatter

Related posts

Top