– Hvordan står det til med klima- og naturvenligheden?

Læserbrev af Lars Bo Majgaard (RV), KV21-kandidat på Mors

I et debatindlæg d. 5. oktober 2021 på Limfjordupdate.dk beskriver Mejner Nørgaard fra Dansk Folkeparti sine ambitioner for Morsø kommune i den kommende valgperiode.

Han vil gerne have at Morsø kommune skal være den mest erhvervsvenlige kommune i Danmark.

Han påpeger med stolthed den udvikling, som tilskrives det borgerlige flertal i kommunalbestyrelsen de seneste 8 år, nemlig at Morsø kommune er gået fra en placering som nummer 80 og til en placering som nummer 11 på en rangliste over de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark.

Det er da også flot og det er vigtigt med et godt erhvervsklima på Mors så vi kan tiltrække nye og meget gerne GRØNNE arbejdspladser.

I den forbindelse er der imidlertid noget som tyder på at Morsø kommune ikke har haft den samme opmærksomhed på natur og klima under det borgerlige flertal de seneste 8 år.

Et par eksempler på dette kan man aflæse i ranglister som Mejner Nørgaard sikkert ikke tillægger samme betydning, MEN DET GØR JEG for de er symptom på et manglende fokus på klimakrisen og biodiversitetskrisen hos beslutningstagerne i Morsø kommune de seneste år.

I februar 2021 kom det frem at Morsø kommune er placeret som nr. 95 i naturkapitalindekset som ser på naturkvaliteten og biodiversiteten i Danmarks kommuner. Altså kun tre kommuner som er dårligere placeret!!!

I en undersøgelse omhandlende den kommunale bilflåde fra juni 2021 (Baseret på tal fra bilstatistik.dk) fremgår det at den kommunale bilflåde på Mors består af 99,2 % fossile biler. Altså KUN 0,8 % grønne biler!!! Som en følge heraf er der kun 12 kommuner i Danmark, som har en kommunal bilflåde, der udleder mere CO2 end Morsø kommunes!

Det er fint at have fokus på at være en erhvervsvenlig kommune, men det skal, efter min mening, IKKE være på bekostning af et manglende fokus på Klima- og biodiversitetskrisen!!!

Forfatter

Related posts

Top