Hvordan er det at være mand?

Der er så meget, kvinder ikke forstår. Blandt andet hvordan det er at være mand.

“Ih hvor kunne jeg altså godt tænke mig at prøve at være mand – bare i et par dage ” . . . siger kvinden der iagttager en gruppe mænd og deres gøren ud i manderitualer og leg – hun prøver at forstå hvad de har gang i . . . spørgsmålet er om hun overhovedet kan?

24 euro-paller, 9 arbejdslamper, 50 m gummibånd, 8 muskuløse mænd af 6 forskellige nationaliteter, 20 – 52 år / 50 -100 kg . . . . én kvinde og ét æble. Dette er hovedingredienserne i Granhøj Dans’ forestilling Men&Mahler, som du kan opleve på Limfjordsteatret fredag aften.

Det er Granhøj Dans og Bora Bora, der sammen har skabt en forestilling om det at være mand og om man egentlig helt kan forstå dem. Forestillingen vandt årets Reumert 2013 for bedste danseforestilling.

Den er endnu et eksempel på det Granhøjske sceniske univers, hvor intet er helligt, og hvor alt kan ske. Mændenes barske kropssprog og drilske opførsel står i kontrast til Mahlers længselsfulde, højtidelige musik, mens kvinden iagttager og kommenterer legen med Attenboroughsk distance. På sin helt egen måde behandler Granhøj Dans således aspekter af den menneskelige natur via et ligefremt, bramfrit og humoristisk scenesprog.

Forfatter

Related posts

Top