Hvordan er det nu med julegaver til personalet?

Selvom der stadig er nogle dage til julemåneden for alvor begynder, er mange virksomheder allerede langt fremme med planlægningen af julegaven til medarbejderne. Men hvordan er det nu skatte- og momsreglerne er, når det gælder den slags?

Et oplagt sted at begynde, er med, hvor grænsen for den skattefrie julegave egentlig går. Et spørgsmål, der har et ligefremt svar:

– Grænsen for den skattefrie julegave er ligesom sidste år 800 kroner inklusive moms, hvilket svarer til 640 kroner. før moms, fortæller Knud Erik Christensen, revisor hos BDO i Nykøbing Mors.

Også den øvre grænse for skattefrie personalegoder er uændret – nemlig 1.100 kroner. inklusive moms.

Det betyder, medarbejdere, der i årets løb ikke har modtaget nogen form for skattepligtige personalegoder kan modtage en julegave på op til 1.100 kroner, uden at det udløser skat, fortæller Knud Erik Christensen.

Gavekort skal også beskattes
Noget andet der heller ikke er ændret i forhold til sidste år, er praksis i forhold til gavekort. Derfor er det stadig ikke muligt at give gavekort til den lokale handelsstandsforening eller til bestemte forretninger, uden at det udløser skat. Og det gælder også, selvom gavekortet ikke kan veksles til kontanter.

Og det er ikke et forhold, som SKAT ser gennem fingre med.

– Vi har for nylig haft et tilfælde, hvor SKAT, efter et kontrolbesøg på en større arbejdsplads, krævede beskatning af mere end 350 gavekort med et gennemsnitligt pålydende på under 300 kroner. Enkelte på kun 50 kroner, fortæller Knud Erik Chrsitensen.

Derimod kan gavebeviser, der giver adgang til at vælge en eller flere gaver fra en liste, hvis indhold er bestemt af arbejdsgiveren, godt gives som en skattefri julegave. Det samme gælder gavebeviser til bestemte restauranter eller kroophold, hvis de ikke kan byttes til andre ydelser eller veksles til kontanter.

– Og så skal arbejdsgiveren i øvrigt huske på, at moms af udgifter til køb af julegaver ikke kan fradrages i momsregnskabet, påpeger Knud Erik Christensen.

Forfatter

Related posts

Top