Hvor er der en voksen?

Hvor er der en voksen? – Spørgsmålet er stillet af interesseorganisationen Forældrenes Landsforening der har varslet demonstrationer over hele landet d. 6. april.

Også lokalt er der varslet demonstrationer der skal gøre opmærksom på hvad arrangørerne kalder for “dårlige normeringer i daginstitutionerne, der grænser til omsorgssvigt fra kommune og stat“.

Årsagen til den landsdækkende demonstration skal findes i DR2-dokumentaren “Hvem passer vores børn?” der blev sendt for nyligt.

– Selvom det var et barskt syn, så mener vi, at det er vigtigt, at nogen tør fortælle sandheden om vores børns hverdag, og at vi forældre tør høre om den. Dette er vigtigt, hvis vi skal lykkes med at skabe en positiv forandring til fordel for børn, forældre og personale, skriver interesseorganisationen på sin hjemmeside.

Demonstration i Nykøbing
Maj Mehl Hovmøller har taget initiativ til en lokal demonstration i Nykøbing.

På facebook-siden “Demonstration for minimumnormering i daginstitutioner – Morsø kommune” skriver hun bl.a.:

– Det er nu, vi skal stå sammen! Vi skal gøre op med de dårlige normeringer i daginstitutionerne, der grænser til omsorgssvigt fra kommune og stat. Pædagogernes HAR gjort, hvad de kunne, så NU må resten af samfundet på banen!

Arrangørerne håber at kunne råbe politikerne op i forbindelse med det kommende Folketingsvalg:

– Minimusnormering er langt fra det ideelle. Vi skal have færre børn på stuerne – ikke blot flere voksne. Der er ganske enkelt ikke fysisk eller psykisk plads til børnene på de, i forvejen, alt for små stuer.

Det landsdækkende opråb kan bl.a. følges via hashtagget #hvorerderenvoksen.

 

Forfatter
Top