Hvide telte tester videre for corona i vinterhalvåret

Det hvide testtelt i Thisted, som sammen med 15 andre telte fordelt over hele landet, hvor danskerne kan blive testet for coronavirus, bliver bevaret i vinterhalvåret, selv om teltene har fået kritik for at være for dyre.

Det bekræfter Sundheds- og Ældreministeriet.

Der skal dog findes “en holdbar løsning”, når vinterkulden rammer landet, lyder det fra ministeriet.

Lige nu arbejder regionerne, Testcenter Danmark og den nationale operative stab under politiet sammen for at finde en måde at holde teltene i drift, oplyser ministeriet.

De hvide telte har ellers fået kritik for at være dyre og ineffektive. I Information blev det i midten af juni beskrevet, hvordan de hvide telte koster cirka en milliard kroner at holde i drift i et halvt år.

250 millioner kroner bliver dog finansieret af Novo Nordisk Fonden.

Til Information sagde Jakob Kjellberg, sundhedsøkonom hos Det Nationale Forskning- og Analysecenter for Velfærd (Vive), at man kunne komme langt for så mange penge i dansk sundhedsvæsen.

Han uddyber over for Ritzau, at det er mange test at lave for at finde få smittede med henvisning til, der er blevet konstateret 458 bekræftet smittede personer ud af 128.000 test foretaget fra slutningen af april til midt i juni.

Alle voksne danskere kan bestille en test for coronavirus i de hvide testtelte uden henvisning fra lægen. Har man symptomer, skal man dog kontakte sin læge i stedet for at bestille tid til test i teltene.

/ritzau/

Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top