Hver tredje lader bilnøglen sidde i tændingen

På tankstationen, foran hjemmet, ved arbejdspladsen. Danskerne efterlader i stor stil bilen tændt eller med nøglen i tændingslåsen mange forskellige steder, men det er ikke uden risiko.

– Hvis man efterlader bilen i tomgang eller med nøglerne i tændingen, stiger risikoen for, at den bliver stjålet. Det bliver anset som grov uagtsomhed, og så er det ikke sikkert, at forsikringen dækker, siger Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige Forsikring.

Og med momentvis nattefrost er der endnu flere, der tager chancen, og gør det let for biltyven.

– Jeg kan godt forstå, at det er dejligt at komme ud i en varm bil, men det forudsætter jo, at biltyven ikke er kørt med din bil, siger Henrik Sagild.

Forurener og forstyrrer
I miljøstyrelsen modtager de ofte klager og breve fra borgere, der er generet af biler i tomgang. Reglerne for biler i tomgang er forskellige fra kommune til kommune, men i flere kommuner kan det blive straffet med bøde at efterlade bilen i tomgang.

For en bil i tomgang forurener mere, end en bil i fart, og da det er de færreste motorer, der er bygget til at holde stille, udleder de flere giftige partikler, end når bilen kører.

Samtidig kan motoren tage skade af at blive brugt på denne måde. Det er altså både dårligt for miljøet og for bilen at efterlade den i tomgang.

I en netop offentliggjort undersøgelse svarer 31% af de adspurgte, at de har haft bilen stående i tomgang, eller med nøglen i tændingslåsen i egen indkørsel.

Har du nogensinde forladt en bil (ude af syne) i tomgang eller med nøglen i tændingen?

  • Ja, i kort tid i egen indkørsel 31%
  • Ja, i kort tid på en tankstation 3%
  • Ja, i kort tid på en offentlig vej foran min hjem 3%
  • Ja, i kort tid på parkeringsplads foran butik 1%
  • Ja, i længere tid et af overstående steder 2%
  • Ja, andet 2%
  • Nej 65%
Forfatter

Related posts

Top