Hver sjette nordjyde har ikke en ulykkesforsikring

Is, kulde og glatte veje øger risikoen for, at du falder og kommer til skade. Men hver sjette nordjyde har ikke en ulykkesforsikring, hvis uheldet er ude. Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for brancheorganisationen Forsikring & Pension og Forsikringsguiden.dk

16.000 personer kommer i gennemsnit hvert år i december og januar til skade udenfor ifølge beregninger baseret på tal fra Odense Universitets Hospital.

 

– Det kan blive rigtig dyrt, hvis man ikke har en ulykkesforsikring og kommer alvorligt til skade. Fx dækker en ulykkesforsikring tandskader, og man kan få udbetalt store summer til at dække varige mén. Det er alt sammen med til at hjælpe den skadesramte ovenpå igen efter uheldet, siger konsulent Ole Vidstrup fra Forsikringsoplysningen.

Forskellige forsikringer gælder i naturen og på fortov
Falder du på tur i skoven, kan din ulykkesforsikring dække eventuelle skader. Falder du og kommer til skade på et fortov, der ikke er ryddet for sne eller saltet, kan du også få erstatning fra husejerens ansvarsforsikring.

– Hvis en husejer har forsømt at salte eller gruse sit fortov, er vedkommende ansvarlig for de skader, som den uheldige fodgænger får ved faldet. Husejeren skal som udgangspunkt betale erstatning, siger konsulent Ole Vidstrup.

Vigtigt løbende at tjekke sine forsikringer
Mange interesserer sig først for deres forsikringer, når der sker en skade. Har man løbende glemt at opdatere sine forsikringer, kan man risikere at være forkert dækket, når uheldet er ude.

– Man gør sig selv en tjeneste ved jævnligt at tjekke, om man har den rigtige forsikringsdækning og til den bedste pris. På Forsikringsguiden.dk kan man nemt og hurtigt sammenligne pris, dækning og services på de fleste private forsikringer, heriblandt ulykkesforsikring, siger Ole Vidstrup.

Husejeren skal selv anmelde skaden til sin husforsikring. Den indeholder som regel en ansvarsforsikring, der dækker, hvis ejeren eller brugeren af en ejendom er skyld i, at andre kommer til skade.

Forfatter

Related posts

Top