Hver fjerde elev kan ikke gå direkte i gymnasiet

Mange tusinde unge vil ikke kunne gå direkte fra folkeskolen til gymnasiet. Det skriver Politiken på baggrund af en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

Det er gymnasiereformens krav om, at man minimum skal have fem i gennemsnit i årskarakterer og eksamenskarakterer, før man kan gå direkte over i en gymnasial uddannelse, der potentielt vil udelukke mange unge fra gymnasiet.

Opfylder man ikke kravene til karaktergennemsnit, kan man komme til optagelsesprøver og -samtaler på gymnasierne. Men de mange elever, der står til ikke at kunne opfylde kravene, bekymrer alligevel AE.

– Analysen viser, at mange skal til optagelsesprøve, og det vender den tunge ende nedad. Der er en risiko for, at resultatet af optagelsesprøverne og optagelsessamtalerne vil afhænge af forældres uddannelse og indtægt, siger Mie Dalskov Pihl, chefanalytiker hos AE.

Analysen tager udgangspunkt i, at folkeskoleeleverne får nogenlunde de samme karakterer i 2019, som de gjorde i 2017. AE har set på de resultater, som 53.700 elever kom ud af folkeskolen med i 2017. Her fik 13.000 af dem gennemsnit, der ligger under de nye krav.

Det svarer til 25 procent af eleverne.

Optagelsesprøverne på gymnasierne vil blive afholdt i juni måned.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top