Hver anden dansker har fået stjålet cyklen

Hver anden dansker har fået stjålet en cykel. Det viser en undersøgelse, foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der bliver stjålet 127 cykler hver dag i Danmark. Alligevel gør hver tredje ikke noget for at undgå cykeltyveri.

– Tredje kvartal er typisk den tid på året, hvor der bliver stjålet flest cykler, og vi kan desværre konstatere henover sommeren, at alt for mange danskere stadig oplever at få stjålet deres cykler. Det er dog positivt, at vi set over de sidste par år kan konstatere, at antallet af anmeldte cykeltyverier har været faldende, siger Henrik Sagild, direktør for Skade i Gjensidige Forsikring og uddyber:

– Det er en skam, at så mange ikke gør noget ekstra for at undgå cykeltyveri. For selv om det fx i storbyerne kan virke næsten umuligt at forhindre cykeltyveri, så kan noget så enkelt som en ekstra stærk lås gøre det så besværgeligt, at tyven helt dropper sin mission.

Sidste år blev der anmeldt 46.588 cykeltyverier; et fald fra 55.328 i 2015.

Hver 14. har selv stjålet en cykel
Til trods for at hver anden har fået stjålet en cykel, er det kun én ud af 14, der svarer, at de selv har stjålet en cykel. Det mest udbredte er et såkaldt brugstyveri, hvor cykeltyven stjæler en cykel i en kortere periode for derefter at efterlade den.

– Det har sandsynligvis haft stor betydning for den positive udvikling i antallet af cykeltyverier, at man i flere danske storbyer har fået let adgang til fx delebilsordninger, bycykler og elektriske løbehjul. Det kan nemlig være med til at begrænse brugstyveri af cykler, at der er lette og lovlige alternativer, siger Henrik Sagild.

Forfatter
Top