Hvem skal betale fremtidige udgifter til populær trold?

Den store trold Ask, som er lavet af genbrugstræ, og som i en måneds tid har siddet på sin plads i Ashøje Plantage ved Hurup, har allerede trukket mange nysgerrige besøgende til.

Godt 30 frivillige har sammen med kunstneren Thomas Dambo bygget trolden, som en initiativgruppe og turistforeningen samlede penge ind til.

Og alt imens det hele tyder på, at trolden er en kæmpe succes melder spørgsmålet om den fremtidige vedligeholdelse sig på banen. Ud over vedligeholdelses-byrden skal der nu også tages stilling til forsikringsforholdene omkring trolden.

Thisted Kommune mener ikke, at det er en kommunal opgave ligesom kommunens forsikringsselskab har frarådet kommunen at påtage sig forsikringsansvaret i forhold til brand, hærværk og ansvarsforsikring.

Til gengæld har kommunen besluttet at anerende indsatsen med etablering af trolden, og at der betales et engangsbeløb på 20.000 kr. til fremtidig drift og vedligeholdelse, så trolden fortsat kan være et tilløbsstykke.

Initiativgruppen har accepteret ejerskabet over trolden, og dermed også vedligholdelsespligten så længe der kan findes frivillige til at udføre arbejdet samtidig med at der er sponsorer til materialer.

Foto: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top