Hvem kan bygge den stærkeste bro – af spaghetti!?

Årets tema for Kulturmødet er “At bygge bro”, og hvis man skal bygge bro, er det vigtigt at holde tungen lige i munden og hovedet koldt. Det er også en fordel, hvis man har viden om struktur og kraftfordeling i opbygningen af en bro – men hvis man ikke er så erfaren indenfor at bygge bro, så får man nu mulighed for at øve sig på Kulturmødet.

Fysikeleverne fra Morsø Gymnasium inviterer nemlig børn og barnlige sjæle til at være med i konkurrencen om at bygge Kulturmødets stærkeste bro – af spaghetti.

Konkurrencen foregår ved Løvbjerg fredag den 24. august fra klokken 10 til 14. Her kan deltagerne også se forskellige færdige brotyper, som gymnasieelever har arbejdet med i fysik, og blive inspireret. Eleverne har testet deres egne broer, og de kan bære op til seks kilo. Måske kan en eller flere af Kulturmødets gæster gøre det endnu bedre?

Foto: Morsø Gymnasium

Når brobyggerne har afsluttet arbejdet med at bygge deres egen bro, undersøger eleverne, hvor meget vægt de færdige broer kan bære. Den spaghettibro, der kan bære mest vægt uden at gå i stykker, vinder konkurrencen.

Alle er velkomne til at deltage eller kigge på de flotte broer og deres konstruktører.

Forfatter

Related posts

Top