Hvad hvis lottomillionæren aldrig melder sig?

Danske Spil har endnu ikke (tirsdag aften, red) fra hørt indehaveren af den lottokupon, som er blevet købt på Mors og som er 1.000.000 kroner værd.

Ved lørdagens trækning blev kuponen, som er købt i Spar-butikken i Erslev, udtrukket som én af to kuponer hvis indehaver kan se frem til at modtage 1 mio. kr. i forbindelse med Danske Spil’s Millionærgaranti-ordning, hvor der hver uge trækkes lod om 2×1 million kroner blandt alle spillede rækker.

Kuponen bærer ingen synlige tegn på at være en vinderkupon, og dermed er risikoen for at indehaveren blot har krøllet den sammen, og smidt den i skraldespanden bestemt til stede.

Men hvad sker der med de mange penge, hvis ikke kuponen bliver indløst?

– Hvis der er gået en måneds tid eller to, sender vi en pressemeddelelse ud og efterspørger vinderen i medierne, så personen forhåbentligt melder sig nede hos forhandleren, forklarer Mette Oxholm fra Danske Spil’s presseafdeling.

Hun fortæller, at der i efteråret var en vinder, som efter et par måneder endnu ikke havde henvendt sig. Efter at have udsendt en pressemeddelelse med en efterlysning blev vinderen fundet.

– Det sker dog relativt sjældent, at der går så lang tid, fordi de fleste melder sig efter en rum tid, fortæller Mette Oxholm.

Ifølge Lotto-reglerne, som senest er blevet opdateret den 12. maj 2020 skal indehaveren af en vinderkupon, hvor gevinsten er mere end 200 kroner, henvende sig til forhandleren senest et år efter trækningsdagen. Herefter skal et præmiebevis ved større gevinster kunne fremvises til Danske Spil ligeledes senest et år efter trækningsdagen.

Overskrides fristen, fortabes retten til gevinst.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top