Huspriserne stiger mindre i Nordjylland

Huspriserne i Nordjylland vil stige mindre end på landsplan

I en ny boligprisprognose forventer Nykredit prisstigninger på 2,7 pct. i 2018 i Nordjylland, hvilket er mindre end landsgennemsnittet hvor man forventer en prisstigning på næsten 4% (3,9).

– Dansk økonomi er sund, og danskerne generelt – uanset hvor de bor – har en god økonomi for øjeblikket. Det betyder, at vi også sætter til salg og skifter bolig og det sætter sig i huspriserne overalt i landet. Men ikke alle dele af landet oplever at priserne stiger med samme takt, siger Mira Lie Nielsen fra Nykredit.

Men selvom priserne ikke stiger med samme fart som i resten af landet, er prognosen også en god nyhed for boligejere i Nordjylland:

– Selvom man bor i et område, hvor boligpriserne ikke buldrer opad, så er der alligevel noget at glædes over som husejer. Der sælges flere huse i alle landsdele, og priserne siger stødt. En udvikling vi forventer fortsætter de kommende år.

Situationen på boligmarkedet er bedre end i mange år. Det skyldes,, at det går godt i Danmark. Antallet af personer i beskæftigelse holder sig på rekordhøjt niveau. Samtidig stiger forbrugerpriserne mindre end lønnen, hvilket giver danskerne reallønsfremgang. Denne mikstur toppes af et fortsat lavt renteniveau, der samlet giver danskerne rigtig gode kort på hånden, løfter optimismen og købelysten. Mange har derfor fin plads i privatøkonomien til en opgradering af huset eller for første gang at få nøgler til eget hus.

– Vi ser i øjeblikket en situation, hvor rigtig mange vælger at gøre alvor af flytteplanerne. Måske har man set naboens hus blive solgt hurtigt og godt og har ladet sig inspirere. For mange andre betyder en god økonomi, at man kan gøre alvor af fx at flytte efter mere plads, en mere moderne bolig eller noget helt tredje, siger Mira Lie Nielsen.

På lidt længere sigt, er forventningen, at huspriserne vil stige med yderligere knap 3% i både 2019 og 2020.

Foto: Nybolig

Forfatter

Related posts

Top