Huspriserne stiger i Nordjylland

Har du købt en villa eller et rækkehus i februar måned, har du i gennemsnit betalt 12.841 kroner for hver kvadratmeter. Det viser Boligsidens Markedsindeks. Prisen er på cirka samme niveau som måneden før, men dykker vi man ned i tallene, er der væsentlige regionale forskelle.

Huspriserne er stadig højest i Region Hovedstaden og Region Midtjylland, der huser landets to største byer, der traditionelt har drevet det danske boligmarked frem. Lige nu er det imidlertid huspriserne i Region Nordjylland, der kravler opad. Den seneste måned er de steget med 2,6 procent.

– Det er traditionelt i Nordjylland, at priserne har været lavest, og husene har været sværest at sælge. Nordjyderne er ved at komme på niveau med resten af Jylland, og det er et udtryk for, at de seneste års vækst på markedet nu kommer ud i alle afkroge af landet, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

I takt med at huspriserne er steget i Region Nordjylland, er salgstiden blevet kortere. Den lå i februar måned 3,2 procent under niveauet fra januar i år.

Markante prisstigninger det seneste år
Set over det seneste år er priserne på huse i Region Nordjylland steget med 6,5 procent. Det er mere end den gennemsnitlige stigning på fire procent for hele landet, hvor nedslaget også er faldet med 1,2 procent.

– Efterspørgslen på huse stiger i hele landet. Sælgerne er blevet mere realistiske i deres prissætning, og derfor kan de slippe afsted med at give mindre i nedslag. Det har ikke haft effekt på de gennemsnitlige priser for de første måneder af året, men ser vi på sæsonudsvingene for 2015 og 2016, så er priserne typisk steget i foråret og om sommeren, og aktiviteten på markedet i de første måneder af 2017 er et tegn på, at det også vil ske i år, forudser Birgit Daetz.

Forfatter

Related posts

Top