Hurtig behandling af byggesager i Nordvestjylland

Når man skal bygge et hus eller en fabrikshal – eller bare bygge til, skal kommunen give tilladelse til byggeriet.

Men der er stor forskel på, hvor længe man får lov at vente på at sætte spaden i jorden afhængig af, hvilken kommune man bor eller driver virksomhed i.

Det viser en opgørelse af byggebehandlingstiderne i 2017 foretaget af Dansk Byggeri, der samtidig opfordrer kommunerne til at kommunerne gå deres behandlingstid efter i sømmene.

Thisted, Morsø, Lemvig og Struer Kommuner er godt med
Vallensbæk og Syddjurs Kommuner de to hurtigste i landet til at behandle byggeager – her tager det i gennemsnit 12 dage. Thisted Kommune er dog godt med, og behandler byggesager på 17 dage i gennemsnit.

På Mors tog det i 2013 i gennemsnit 89 dage at få en byggetilladelse. Årets efter var behandlingstiden nedbragt til 33 dage. Sidste år tog det mellem 30 0g 39 dage, viser tal fra Byg & Miljø.

I Lemvig Kommune tager det mellem 22 og 29 dage at få behandlet sin byggesag. I Struer Kommune tager det mellem 40 og 49 dage.

– Den tid, det tager for kommunen at give tilladelse til et byggeri, udtrykker hvordan serviceniveauet er for både borgere og lokale virksomheder. I sidste ende er det et spørgsmål om prioritering fra kommunens side. Og jeg vil opfordre ledere og medarbejdere i de kommuner, der ligger i den lave ende, til at kontakte de hurtige kommuner for et par gode råd, siger erhvervspolitisk direktør Torben Liborius.

Forfatter

Related posts

Top