Hugo-tastisk Piratshow i Jesperhus Parken

***** (5 ud af 5 stjerner)
Piratshow, familieshow
Jesperhus

De danske børnefamilier vil have aktiviteter til børnene, når de er på weekend, miniferie eller sommerferie. Og kravene bliver større og større ligesom konkurrencen mellem parkerne skærpes fra år til år.

Det har man taget konsekvensen af i Jesperhus Parken, hvor man har været i USA og besøgt oplevelsesparker for at hente inspiration til, hvordan man kunne knække koden på anderledes og god underholdning i børnehøjde. Tiden er løbet fra en bulgarsk klovn eller en lettisk tryllekunstner. Been there – done that – med egen familie.

Jesperhus besluttede sig for at lave et piratshow og har skabt en piratkulisse, der “ligner en million”, hvilket den formentlig også mindst har kostet at bygge.

Autentisk, flot og vanvittig hyggelige kulisse og virkelig gennemført scenografi.

Jesperhus pirat

En hel aften med fokus på “de små”
Hele aftenen starter i loungen udenfor Piratkroen, hvor ungerne får udleveret de eftertragtede “Bandaer” – piraternes hovedbeklædning. I en blå og en rød farve. Så er holdene delt op, når der senere skal råbes om kap inde i salen.

Mine erfaringer har hidtil været, at alene logistikken i af få 260 mennesker bænket omkring borde uden, at der går ged i bordplanen, er en håbløs opgave, der kan få familiefærdre til at vende det hvide ud af øjnene og nærmest slå hinanden i gulvet foran de oftest måbende børn. Sådan er det ikke i Jesperhus.

Ro på – smil over hele linien ved check in og en gelinde placering af gæsterne på rekordtid, giver en lovende start på aftenen.

JEsperhus Piratshow

Familiefædrene holdt fast i bordkanten
Erfaringsmæssigt er mad noget, der kan dele folk.

Jeg havde lynchecket menuen på hjemmesiden før, jeg gik ind til showet og konstateret, at jeg slap for “buffet-helvedet”. Og tusind, tusind tak for det !

I stedet var bordene pyntet i rå piratstil med service mv. og ikke mindst Piratrom (saft) til ungerne og iskolde Tuborg i flaske til de voksne. Ingen flad fadøl her og tak for det.

Forretten var på bordet i form af Honningmelon med Serranoskinke lagt på bund af Ruccola-salat med brød. Fin ferie-kvalitet og godkendt herfra.

Jeg kiggede rundt på “fædre og mødre” omkring mig ved langbordet. Fædrene havde fat med begge hænder i kanten på bordet og kiggede ængsteligt på ungerne, da “piraterne” kom med de første hilsener og fællesråb. Da ungerne lyste op ved synet af piraterne på scenen, slap fædrene grebet i borden, kastede sig over de kolde øl og maden med skuldre, der nu var nede i normalt leje og et lettelsens suk under aftenens første skål.

Hovedretten bestod af ”Piratgryde” (carapulka) – sydeuropæisk renæssance-gryderet med ris, brød og lækker salatblanding – og med Tortilla-chips, agurke- og gulerodsstave ved siden af. Igen fin ferie-kvalitet og heldigvis ikke noget, der smagte af Beauvais’ 25 liters sovsespande, der normalt anvendes, når der skal laves mad til mange. Det er den der sovs, der anvendes til al mad fra fisk over frikadeller til flæskesteg mange steder.

Af gode grunde kunne maden jo ikke være stærk af hensyn til børnene. Så igen klart godkendt og der var da heller ikke nogle omkring bordet, der gik sultne hjem. Faktisk kunne vi ikke spise op.

Jesperhus pirat

Show i dansk særklasse
Underholdningen var i absolut dansk særklasse. Det er mig en gåde, hvordan man har kunnet udvikle et show af den her kvalitet – på bette Mors.

Jeg er helt på det rene med, at “filmmanden” Kasper Vegeberg og “underholdnings-blæksprutten” Jonatan V. Gregersen, er to store legebørn, der bare elsker at skrive og udvikle det at fortælle historier gennem kvalficeret børneunderholdning. Og det er hamrende godt set af Jesperhus at lade de to skrive manus, udvikle samt producere piratshowet. Hårdt arbejde – men det kaster også en god forestilling af sig.

Der gik gys gennem salen under fægtekampene, der var glædelige gensyn og jubiiiii hos de allermindste, da Den Gule Djævel (Hugo), voodoo-mesteren Madame de Rouge (Rita) og salens unger sammen fik forhindret den onde Kaptajn Murænes “tvangsægteskab” med underskønne Guvernør Elizabeth på bekostning af den lidt klodsede Kaptajn Romkugle.

Og for at starte med sidstnævnte, byder Jesperhus her på en af dansk teaters nye store talenter Mathias Gravgaard Larsen. Han er ikke uddannet skuespiller, men vil gerne og har fokus på skuespilskolen om nogle år. Ham skal vi holde godt øje med. Ham kommer vi til at se meget mere til.

Godt suppleret af energiske Jonatan V. Gregersen, der med sin lidt “nørdede århusianske accent og underspillede Finn Nørbygaard attitude”, holder historien kørende godt suppleret af Kasper Vegeberg, der med sin ligefremme energi får showet ud over rampen.

For slet ikke at tale om Janni Kristensen som Guvernør Elizabeth, der må gå så grueligt meget igennem før, hun kan få sin elskede Kaptajn Romkugle.

Jeg har set mange familieshow i ind- og udland. Hatten af for Jesperhus, der klart leverer det mest gennemførte danske “familie-serveringsteater” til dato.

En totaloplevelse hvor skuespillerne, udover at spille pirater, også skal være både Hugo og Rita – og nå at checke folk ind og hjælpe med serveringen ved bordene.

De knokler og de gør det i min optik formidabelt – ganske enkelt uden sidestykke i Danmark.

Og ungene – ja de elskede – og alle fik et privatfoto med hjem af dem selv – og piraterne.

Piratshow på børnenes præmisser – husk det, når du bestiller billet.

Nørjjjjjj – det’ for børn !

Jesperhus Piratshow 2

Forfatter

Related posts

Top