HTX-elever på oplevelsesrig studietur til USA

9 HTX-elever fra Teknisk Gymnasium Thisted er netop vendt hjem efter en spændende studietur til Californien. Rejsen bød på en række oplevelser, der går godt i tråd med de fag, der arbejdes med på HTX, men der var også tid til at besøge kendte seværdigheder og attraktioner.

Det er helt nyt, at Teknisk Gymnasium Thisted sender et hold elever til USA, men at dømme efter elevernes begejstrede tilbagemeldinger er der helt sikkert grundlag for at gentage successen.

– Alle der har været med synes, at det har været en mega-fed tur, fortæller Kasper Birk Kilsgaard fra 3. g. Han så selv rejsen som en god mulighed for at få sig én på opleveren, inden han efter sommerferien tager hul på et sabatår, der kommer til at stå i arbejdets tegn.

Og der var i dén grad mulighed for store oplevelser. Californien har nemlig rigtig meget at byde på, når der skal planlægges en studietur, der favner både fagligt relevant indhold og spændende seværdigheder.

– Vores elever besøgte Berkeley University og Stanford University, som er kendt for sin banebrydende naturvidenskabelige forskning, og som er blandt de førende universiteter inden for innovativ, naturvidenskabelig design og metode. Herudover besøgte de blandt andet også Innovation Center Denmark og Computer History Museum i Silicon Valley. Og så havde de naturligvis også mulighed for at opleve kendte seværdigheder som Alcatraz, Golden Gate Bridge, Pier 39, nationalparken Redwood Forrest og USS Hornet Museum, fortæller Kent Kjær Urup Hansen fra Teknisk Gymnasium Thisted.

Nogle af eleverne ved Golden Gate Bridge.

– Alene det at opleve San Fransisco og menneskene, der bor der, er en stor oplevelse, men jeg synes bestemt også, at det var fedt at være på vandretur i nationalparken, ligesom det var rigtig spændende at besøge det historiske sø-, luft- og rumfartsmuseum, USS Hornet. Det var nemt at se koblingen til HTX i meget af det, vi lavede. For eksempel da vi besøgte den danske tech-ambassade i Silicon Valley. Der hørte vi en masse om, hvordan man kan komme til USA og starte virksomhed. Det falder godt i tråd med de ting, vi arbejder med, når vi på HTX skal bygge en virksomhed op omkring noget, vi har opfundet. Der var god inspiration at hente, supplerer Kasper Birk Kilsgaard.

Alt i alt var de 10 dage i USA spækket med spændende og lærerige oplevelser, og derfor er det også uddannelseschef Kent Kjær Urup Hansens ambition, at en USA-tur fremover skal være et fast tilbud til eleverne på Teknisk Gymnasium Thisted.

Forfatter

Related posts

Top