Houe Film og Nykøbing Kirke streamer årets julegudstjeneste

For rigtig mange mennesker betyder det at kunne gå i kirke juleaften noget helt særligt.

Desværre besværliggøres de traditionsrige julegudstjenester af coronasituationen. Men i Nykøbing Kirke forsøger man under de nuværende vilkår alligevel at sikre, at alle der har lyst får mulighed for at være med til gudstjenesten i kirken – hjemme fra sofaen.

For selvom der i år afholdes tre traditionelle julegudstjenester i kirken, så vil der – helt i tråd med tidens tendenser- også blive sendt to gudstjenester online; en for børn og en for voksne.

I samarbejde med det lokale filmselskab Houe Film bliver de to gudstjenester optaget i kirken på mandag. Den 24. december deler kirken så det link hvor man kan se julegudstjenesterne hjemme fra stuen. Linket gøres tilgængeligt på både kirkens facebook– og hjemmeside.

– Jeg blev oprigtigt glad, da telefonen ringede og Nykøbing Kirke spurgte, om vi kunne hjælpe med at gøre julegudstjenesten digital, begynder filmdirektør Malte Houe.

– Julegudstjenesten er og har altid været en del af det at holde jul for min familie og jeg. Så det er fantastisk at kunne være med til at sikre, at alle -inklusiv min familie og jeg- kan opleve  julegudstjenesten, næsten som de plejer.

I forhold til det traditionelle gudstjenester den 24. december er der begrænsede pladser i kirken. Derfor kræves det at man har sikret sig en billet. Samtidig gør kirken på facebook opmærksom på, at man placeres to og to uanset hvor mange personer, der kommer fra samme husstand.

Der er åbent for pladsreservation tirsdag d. 22. december kl. 9 – 16 på tlf. 20 25 14 45.

Forfatter

Related posts

Top