Hospitalskøkken i Thisted får årets klimapris

Køkkenet på Aalborg Universitetshospital i Thisted, modtager i dag Region Nordjyllands Klimapris.

Prisen uddeles en gang årligt til en afdeling eller institution under Region Nordjylland som lever op til et eller flere af følgende kriterier:

• Der er indført nye rutiner eller metoder, som medfører et lavere energi- eller ressourceforbrug.
• Der er investeret i nyt udstyr, som medfører et laverer energi- eller ressourceforbrug
• Der er gennemført aktiviteter, som øger medarbejderes eller borgeres bevidsthed om klima og ressourcer

Prisen tildeles i år køkkenet ved Aalborg Universitetshospital i Thisted, for deres mangeårige og ambitiøse indsats for økologi og bæredygtighed.

Økologisk spisemærke i sølv
Og økologi er ikke bare noget, man snakker om i køkkenfunktionen på Aalborg Universitetshospital i Thisted. Her gør man noget ved det. En målrettet indsats har ført til, at køkkenet siden sidste år har kunnet bryste sig af et økologisk spisemærke i sølv – et mærke, som gives til køkkener, hvor mere end 60% af råvarerne er økologiske.

Køkkenet er meget optaget af at højne kvaliteten af deres måltider, og deres tilgang har været at anvende så mange økologiske og danske råvarer som muligt i tilberedningen.

Køkkenet i Thisted begyndte allerede tilbage i 1980’erne at introducere de første økologiske råvarer i madlavningen. Og siden da er det kun gået én vej.

Den bæredygtige tilgang til madlavningen er med til at skabe stolthed og arbejdsglæde blandt medarbejderne i køkkenet. Også selvom det somme tider kan give sine udfordringer.

Nogle gange må der tænkes kreativt, fordi de økologiske råvarer ofte er dyrere, skal behandles anderledes, eller ikke lige kan skaffes. Køkkenet fokuserer på at have en god dialog med deres leverandører og så vidt muligt vælge varer, som er i sæson, og som ikke kommer fra den anden side af kloden. Det betyder også, at hvis valget står mellem et økologisk spidskål fra Portugal eller et konventionelt fra Pandrup, så vil de helst have det konventionelle.

Bidrager til den gode patientoplevelse
Økologi og bæredygtighed ikke kun et spørgsmål om at gøre noget godt for miljøet – det er også med til at sikre en højere kvalitet af de måltider, som hospitalet tilbyder patienterne.

Maden bidrager til den gode patientoplevelse, og køkkenet kan mærke på især de pårørende, at det faktisk betyder noget, at køkkenet har en holdning til de råvarer, de bruger. På samme måde som hospitalet skal have høj kvalitet i deres behandling af patienterne, gælder det også for den mad, der serveres for dem.

Forfatter

Related posts

Top