Høj kvalitet i nordjysk behandling af patienter med depression

Patienter, der er i behandling for depression, er i gode hænder i Psykiatrien i Region Nordjylland. Ifølge en årsrapport fra Dansk Depressions Database (DDD) får patienterne en behandling af høj kvalitet. Der er flere parametre, som Psykiatrien i Region Nordjylland klarer sig godt på, og et af dem er blandt andet Sundhedsstyrelsens krav om inddragelse af pårørende i behandlingen.

– Vi har et stort fokus på at inddrage pårørende til de patienter, der er indlagt hos os. Vi afholder to samtaler med pårørende – en ved indlæggelse sammen med patient, kontaktperson og læge og derudover en alene med pårørende, hvor patienten kun er med i starten af samtalen. Samtalen kun med de pårørende tager både vare på de pårørende og bidrager til hurtigere udredning, men giver også den pårørende større forståelse og viden om sygdommen og klæder dem på til at tage sig af patienten, når han eller hun udskrives. Samarbejdet med de pårørende skærper dermed både udredningen og behandlingen og bidrager til, at patienten hurtigere kan komme hjem til et velfungerende liv igen, siger afsnitsledende sygeplejerske på S7/S8 Lene Johanne Pedersen.

Positivt med gode resultater
Formålet med Dansk Depressions Database er, at der på landsplan tilbydes en systematisk og ensartet udredning og behandling af patienter med depression – og at udredningen og behandlingen er af en høj kvalitet.

– Det er meget positivt, at vi i Psykiatrien i Region Nordjylland har opnået gode resultater i forhold til patienter med depression, blandt andet om inddragelse af pårørende og hurtig vurdering af en speciallæge. Arbejdet med Dansk Depressions Database har uden tvivl påvirket praksis og styrket både faglighed og kvalitet i de afdelinger, der arbejder med patienter med depression, siger professor, direktør for patientforløb og kvalitet i Psykiatrien i Region Nordjylland Jan Mainz.

Foto : Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top