Hobbyfotografen Torbens sag skal afgøres i retten

Hobbyfotografen Torben Hedegaard fra Bedsted hiver nu via 3F Thisted Kommune i retten.

Det sker fordi kommunen i efteråret fra den ene dag til den anden, på baggrund af en anonym henvendelse, stoppede udbetalingen af den 47-årige thybos sygedagpenge og efterfølgende raskmeldte ham. Retten skal nu tage stilling til om kommunen var i sin gode ret til at stande udbetalingen. Det skriver Fagbladet 3F.

Den anonyme henvendelse gik på, at Torben Hedegaard som hobby fotograferede i sin fritid. Fotografierne skulle han i følge tippet til kommunen tjene “fede penge” på når han solgte dem på facebook.

Kommunen kiggede på Facebook
Som flere medier tidligere har beskrevet, var Torben Hedegaard i gang med et praktikforløb, og var tæt på en afklaring til fleksjob. Men både praktikforløbet og udbetalingen af sygedagpengene fik en brat ende da kommunen begyndte at følge med på Torben Hedegaards profil på Facebook.

Her ud fra konkluderede kommunen, at fotoaktiviteterne sker “i et omfang der gør, at vi tvivler på, at dit samlede funktionsniveau er nedsat i en grad, der gør, at du ikke vil kunne være selvforsørgende på arbejdsmarkedet”.

LÆS OGSÅ:

Anonym henvendelse raskmelder sygemeldt hobbyfotograf

Foto: Claus Bjørn Larsen, Fagbladet 3F

Forfatter

Related posts

Top