HK vil hjælpe vikarer mod lønsnyd

HK tilbyder nu at checke vikarernes lønsedler for at finde ud af, hvorvidt vikarerne får den rigtige løn, pension og ferie. Derfor inviterer HK MidtVest alle vikarbureauansatte – også vikarer, der ikke er medlemmer af HK – til et personligt tjek af deres ansættelsesforhold.

Mange vikarer bliver snydt
Mange vikarer får nemlig ikke det, de har ret til. Det viser en undersøgelse blandt vikarer, som HK/Privat har lavet. 27 procent får ikke den løn, de har ret til. 18 procent får ikke deres feriefridage, mens 12 procent ikke får den pension, de har krav på.

– De fleste tager vikarjobs, fordi de ikke kan få et fast job nu og her. De er så pressede, at de ikke går op i de vilkår, de bliver ansat på, men kun ser på hvor mange timer jobbet giver, siger Inger Stranddorf, formand for HK/Privat MidtVest og fortsætter:

– Selv hvis de kender deres rettigheder, løber vikarerne en stor risiko for at miste deres indtægtsgrundlag ved at kræve deres ret. Firmaet kan jo bare lade være med at hyre dem igen. Derfor vil vi gøre alt for, at vikarerne ikke bliver snydt af bureauerne, siger Inger Stranddorf.

Tag lønsedler og kontrakt med
HK’s folk kigger både på nuværende og tidligere vikarbureauansættelser. Du kan nemlig have krav på efterbetaling fra et tidligere vikariat.

– Vi kan finde ud af, om der er problemer og afklare mulighederne for at køre en sag. Samtidig får vi som fagforening et bedre overblik over de vilkår, vikarerne lever med, og om der er brancher eller vikarbureauer, der er mange problemer med. Så kan vi sætte ind, hvor den er gal, siger formanden for de privatansatte HK’ere i Midt- og Vestjylland

Arrangementet finder sted den 27. oktober 2014 kl 8 -18 i HK-huset, Vestergade 43 i Herning.

Forfatter

Related posts

Top