HK Handel: – Absurd hvis lukkeloven påske-suspenderes

En af dagligvarebranchens største aktører, Salling Group, vil have lukkeloven suspenderet i påsken på grund af coronakrisen. Landdistrikternes Fællesråd advarer mod forslaget, der er “gift for de små handlende på landet”.

Går regeringen med til at suspendere lukkeloven midlertidigt, risikerer man nemlig, at de små dagligvarebutikker i landdistrikterne mister vital omsætning, advarer formanden for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard.

– Det er et forslag, som er gift for de små handlende på landet. Lukkelovens formål er at sikre, at de små købmænd og lokale butikker i landdistrikterne overtager helligdagenes handlende fra de store kæder.

Et spørgsmål om sikkerhed
Hos Salling Group, som omfatter Føtex, Netto og Bilka, er det et spørgsmål om sikkerhed for kunderne såvel som ansatte i forhold til ikke at blive smittet med coronavirus:

– Derfor vil vi gerne appellere til, at butikkerne kan holde åbent og medvirke til at sprede kunderne ud mest muligt, siger Per Bank, Direktør, Salling Group, til TV2.

Absurd forslag
Hos konkurrenten COOP, der blandt andet omfatter SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Kvickly og fakta, er man uenig i spørgsmålet omkring sikkerheden. Hos Coop forventer man nemlig en langt mindre påskehandel end ved normale tilstande.

HK Handel mener heller ikke, at der er behov for pludselige foranstaltninger, der vil frarøve butiksansattes mulighed for at holde nogle velfortjente fridage oven på en meget travl tid.

– De butiksansatte står i frontlinjen og sætter eget helbred på spil for at holde forsyningslinjerne til Danmark åbne. Når ‘påskefrokosten’ samtidig er aflyst, kan man simpelthen ikke være det bekendt at suspendere lukkeloven og inddrage de butiksansattes velfortjente fridage, som de især har set frem til efter tre ekstraordinære uger med hårdt arbejde, siger formand i HK Handel Per Tønnesen, der tilføjer:

– Og så giver det i øvrigt slet ikke mening at udsætte de hårdtprøvede butiksmedarbejdere for smitte længere tid end allerhøjst nødvendigt.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top