Hjertemedicinsk daghospital åbner mandag i Thisted

Regionshospital Nordjylland etablerer fra mandag et hjertemedicinsk daghospital i Thisted.

Det sker på baggrund af en særbevilling fra Regionsrådet – og takket været et stor fleksibilitet og engagement hos læger og plejepersonale i både Hjørring, hvor de kardiologiske læger arbejder i forvejen, og i Thisted.

Det oplyser hospitalsdirektør Henrik Larsen, Regionshospital Nordjylland.

Konkret betyder det, at hospitalet i Thisted i fremtiden kan servicere en række hjertemedicinske patienter fra Thy, Mors og den vestlige del af Jammerbugt Kommune, som i dag sendes til udredning, behandling og kontrol på Aalborg Universitetshospital, på hospitalet i Thisted.

Daghospitalet vil således være åbent på to hverdage mellem 8 og 18. Senere er planen, at daghospitalet skal det fungere på fuld tid.

-Vi skaber en bedre service og flytter en vigtig funktion tættere på patienternes bopæl. I første omgang vi vil således betjene hjertemedicinske patienter fra Thy, Mors og Jammerbugt, som vi kender i forvejen, men i dag sender til Aalborg. Nu giver vi dem bare kortere afstande til den ambulante efterbehandling og kontrol, siger hospitalsdirektør Henrik Larsen.

henrik-larsen-sygehuset

Daghospital giver fagligt løft i Thisted
Klinikchef Grethe Kirk, Fællesklinik Thisted, glæder sig over, at hospitalet kan udvide aktiviteterne i Thisted.

-Det her er første skridt i retning af at skabe et nyt hjertemedicinsk daghospital i Thisted. I første omgang sker det ved at vi får kardiologer fra hospitalets klinik i Hjørring til Thisted to dage om ugen. Målet er jo, at vi har et daghospital, der har åbent på fuld tid. Men allerede det, at vi nu tager de første skridt til at skabe det to dage om ugen, betyder faktisk et fagligt løft til både læger, sygeplejersker og lægesekretærer i Fællesklinikken i Thisted, siger Grethe Kirk.

Efteruddannelse og nye procedurer
Klinikchef Kirsten Baggesen, Klinik Medicin på Regionshospital Nordjylland i Hjørring, er godt i gang med at skabe forudsætningerne for etableringen af den nye daghospital i Thisted.

-Vi udvider simpelthen Regionshospital Nordjyllands aktiviteter på tværs af matriklerne i Hjørring og Thisted. Det betyder, at der skal ske noget koordinering i hverdagen, ud over det, vi har i dag. Der skal ske noget efteruddannelse af personale, lige som vi skal have skabt fælles retningslinjer og procedurer, og det er vi så langt med, at vi kan tage fat i Thisted fra på mandag, siger klinikchef Kirsten Baggesen.

Særbevilling fra regionen
Det er særlig bevilling fra Regionsrådet, der nu giver mulighed for den nye aktivitet i Thisted, forklarer hospitalsdirektør Henrik Larsen. Både hospitalsdirektør og klinikchef har store roser til medarbejderne, hvis fleksibilitet er afgørende for, at daghospitalet kunne åbne.

-Vi opruster helt bevist i Thisted på dette område. Og vi kan gøre det for en del af de penge, Regionsrådet har frigivet til særlige aktiviteter i Thisted. Og vi kan gøre det, fordi vores medarbejdere på begge matrikler brænder for deres patienter og for at skabe nærhed og god service til så mange patienter som mulig – og derfor deler ambitionen om at vi kan etablere et hjertemedicinsk daghospital i Thisted fra på mandag. Der skal lydes en særlig tak til vores kardiologiske læger i Hjørring, siger hospitalsdirektør Henrik Larsen.

Forfatter

Related posts

Top