Hjalte er årets lærling

Da årets lærlingepris her til eftermiddag blev uddelt af DI Thy/Mors, var det 22 årige Hjalte Bredahl fra Bedsted, der løb med opmærksomheden.

En skolepraktik hos KK Metal i Hørdum i 2016 blev startskuddet til en spirende karriere som industritekniker. Allerede dengang Hjalte Bredahl gik på Sydthy Friskole var han fast besluttet på, at det var dén vej, han skulle.

En tidlig dedikation, som KK Metal ikke ville gå glip af, så de stod klar med en læreplads, da tiden kom dertil.

– Vi kunne se, at Hjalte fik ild i øjnene, da han kom ind i vores produktion for første gang. Han var så opsat på, at det her var det rigtige for ham. Det var tydeligt at mærke gnisten, så vi var slet ikke i tvivl om, at Hjalte ville passe godt ind her hos os, siger Nichlas Christensen, salgschef og medejer hos KK Metal.

Sådan gik det, at Hjalte blev indskrevet hos EUC Nordvest i Thisted og kom i lære hos KK Metal. En uddannelsesretning og et match, som viste sig at gå over al forventning.

Umiddelbart efter 2. hovedforløb indkøbte KK Metal nyt, avanceret udstyr, som Hjalte med det samme var klar til at håndtere og integrere i produktionen.

– Vi fik en ny femakset CNC-fræser, og den var Hjalte bare helt klar på at kaste sig over. Faktisk har han lige siden været førstemand på alt femakset bearbejdning her i firmaet. Og da vi sidenhen investerede i simultansvejsning, så var Hjalte igen den første til at programmere og køre det første emne. Det er simpelthen guld værd for et firma som vores at få sådan et ungt talent ind, siger Nichlas Christensen

En rollemodel
Udover at være lysende talent og et fagligt forbillede, så er Hjalte også kendt hos KK Metal for at være en god kollega, som er hjælpsom, glad og let at omgås. Ifølge formanden for DI Thy/Mors er det ikke helt uvæsentlige egenskaber.

– Når vi i bestyrelsen beslutter, hvem der skal have titlen som årets lærling, så er det helt afgørende for os, at det både er et talent indenfor sit fag, men også, at det er en lærling og en medarbejder, som har den rette indstilling. Både til arbejdet, men i særlig grad til sine kolleger. Det er dét, der gør en ægte rollemodel, og derfor er Hjalte den helt rigtige vinder af prisen, siger Tage Odgaard Nielsen.

Hjalte Bredahl fik overrakt prisen af Tage Odgaard Nielsen og borgmester i Thisted Kommune Niels Jørgen Pedersen ifm. DI Thy/Mors Erhvervstræf 2022, som foregik hos BILA A/S på Mors.

Årets vinder bliver fundet blandt lærlinge hos DI’s ca. 300 medlemsvirksomheder i Thy og på Mors.

Forfatter

Related posts

Top