Historisk aftenvandring i Øster Jølby

Morslands Historiske Museum slutter sommerserien med historiske aftenvandringer af torsdag den 28. august i Øster Jølby.

Her vil formidlingsinspektør Anne Heide tage deltagerne med rundt på byvandring i Øster Jølby, der rummer en rigtig god historie som et klassisk landsbysamfund med brugsforening, idrætsforeninger osv.

– Og så alligevel er byen ikke helt almindelig, idet dens stærke grundtvigianske tradition, der blev opbygget i 1800-tallet med Galtrup Højskole, frimenigheden og det ottekantede forsamlingshus, gjorde byen til et kulturelt centrum ikke bare på Mors, men i hele landet, fortæller Museumsdirektør Brian Wiborg og fortsætter:

– Historien bag dette kan man høre Anne Heide fortælle på turen, ligesom hun vil fortælle øvrige historier om f.eks. byens kendte smedje og møllefabrik. Anne Heide er selv født og opvokset i Øster Jølby, så udover at være historiker og museumsformidler, har hun et særligt forhold og kendskab til byen.

Den historiske aftenvandring i Øster Jølby foregår den 28. august kl. 19.00 med mødested ved det ottekantede forsamlingshus. Det er gratis at deltage, og turen varer en god times tid.

Forfatter

Related posts

Top