Historisk aftenvandring i industriens spor

Hvilken fabrikant i Nykøbing var den første til at introducere en hofpilsner på Mors? Hvilken fabrik lagde kælder til byens første badeanstalt? Og hvorfor måtte Nykøbings brændevinsfabrikant en tur i fængsel?

Disse og mange andre interessante spørgsmål kan man få svar på, når Morslands Historiske Museum afvikler sommerens femte historiske aftenvandring torsdag d. 21. august kl. 19.00.

Det er museumsinspektør Anders Have, der tager interesserede med rundt i byens gader, hvor han vil fortælle både om de store kendte fabrikker som N. A. Christensens Jernstøberi, Morsø Tekstilfabrik og Damborgs Tobaksfabrik, men også om nogle af byens mange andre og måske for længst glemte industrivirksomheder.

Industrien forandrede byen
Den lille søvnige handelsby Nykøbing gennemgik fra midten af 1800-tallet en stor forandring. Industrialiseringen fik tag i byen, og foretagsomme fabrikanter og forretningsfolk var med deres nye virksomheder med til at ændre bybilledet. Byen voksede, mangedoblede sit indbyggertal, en ny arbejderklasse kom til, og store, røgfyldte skorstene skød op over dens lave tage.

Mødestedet er i Støberigården, det er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig. Turen varer en god times tid.

Forfatter

Related posts

Top