High-end sommerhuse skaber salg hos Outrup Vinduer & Døre

Sommerhusmarkedet er i vækst, og byggeriet og handlerne af både større og mere high-end sommerhuse er for alvor kommet i gang. Den udvikling smitter positivt af på salget hos Outrup Vinduer & Døre, som gennem de seneste år ikke alene har leveret betydeligt flere standardløsninger til sommerhuse, men også flere specialproducerede vinduer og døre.

Siden Folketinget for to år siden lempede finansieringsreglerne, så man i stedet for de tidligere 60 procent nu kan finansiere hele 75 procent af et sommerhus med realkreditlån, er salget af dyrere sommerhuse ifølge Boligsiden steget.

Det mærker man hos blandt andre vinduesproducenten Outrup Vinduer & Døre på Mors, som i løbet af de seneste år har oplevet et stigende salg til både renoveringsprojekter og nybyggeri af sommerhuse, mens vinduesproducenten samtidig er blevet fast leverandør til flere sommerhusproducenter:

– En lempelse af finansieringsreglerne i 2017 har skabt et øget incitamentet til at bygge nye sommerhuse, og prisstigningerne på markedet har medført øget friværdi, der giver flere sommerhusejere mulighed for at igangsætte renoveringsprojekter. Det er noget, vi som vindues- og dørleverandør har kunnet mærke på vores salg. I løbet af seneste år har vi modtaget betydelig flere ordrer til sommerhuse end tidligere, mens størrelsen på ordrerne også er vokset, fortæller salgschef hos Outrup Vinduer & Døre, Jan Kampman.

Pressefoto

Statistikken viser, at antallet af sommerhushandler ved sommerhuse til over en million kroner er steget med hele 37 procent. Samtidig er salget af sommerhuse til under en million kroner til sammenligning steget med otte procent.

En af de sommerhusproducenter, Outrup løbende leverer løsninger til, er Mønhuset, som bygger eksklusive, arkitekttegnede sommerhuse i hele Danmark. Her kan man i høj grad nikke genkendende til, at sommerhusmarkedet er i en positiv udvikling, og virksomheden lægger især mærke til, at danskerne i højere grad dels vælger kvalitetsmaterialer og dels prioriterer flere kvadratmeter sammenlignet med for bare fem til ti år siden.

Flere tilvælger specialløsninger
Jan Kampman oplever også, at danskerne stiller større krav til de byggematerialer, der bliver renoveret og bygget med i dag:

– Danskerne er blevet mere kvalitetsbevidste og har fået øje for detaljerne. Det betyder også, at vi i højere grad end tidligere leverer specialløsninger til både sommerhuse såvel som boligbyggerier, hvor vinduerne skal være runde, trekantede, have specialsamlinger eller andet, så huset får det helt rigtige udtryk, lyder det fra ham.

– Og det er heldigvis med til at gøre vores arbejde sjovt, da der således hele tiden bliver efterspurgt vinduer og døre, som kræver unikke detaljer, der ikke kan produceres med maskiner. I stedet kræver det et godt og solidt håndværk, som i sidste ende kan give danskerne udsigt til mere, slutter han.

Forfatter

Related posts

Top