HHx’ere brander Thy

2’g’erne på Thisted Handelsgymnasium har den forløbne uge undersøgt hvilke muligheder, tilbud og aktiviteter der er i Thy og som afslutning selv udarbejdet forslag til, hvordan man kan skabe turisme, få flere til at bosætte sig eller tiltrække/etablere nye virksomheder.

Eleverne har i løbet af ugen hørt, set og oplevet deres hjemegn på helt nye måder. De har besøgt Thisted Bryghus, været ude at surfe, hørt oplæg fra en iværksætter og meget mere. Alt sammen som en forberedelse til det forslag, som de i ugens to sidste dage selv skulle udarbejde.

Nye øjne på eget lokalområde
Vi kender det nok alle sammen – vi har en holdning til det område vi bor i. Men hvor godt kender vi egentlig vores egn? Eleverne blev i løbet af ugen udfordret på deres viden om såvel aktiviteter, virksomheder og muligheder.

– Målet med projektet har bl.a. været at få eleverne til at se på deres lokalområde med nye øjne og fra andre vinkler, end de er vant til. De har skullet reflektere over, hvad der kan tiltrække turister, hvad der skal til for at starte en virksomhed og få flere tilflyttere”, fortæller Stine Riis, lærer på Thisted Handelsgymnasium.

Hhx Vinderstand

Mange ideer – men kun én vinder
Elevernes ideer spændte fra løsning på lægemangel til et sommerland uden for Thisted. Hos dommerpanelet var der derfor også stor ros til elevernes opfindsomhed, men som i enhver anden konkurrence er der kun en vinder.

Om gruppen sagde dommerpanelet bl.a.: ”Jeres idé er gennemført og realiserbar og I lavede en flot præsentation”.

Vindergruppens forslag var en pakkeløsning for turister, hvor man hjemmefra kan booke sig ind på de aktiviteter, man har lyst til og så er det hele planlagt ved ankomsten, for som gruppen fortæller ”Mange ved ikke hvad man kan lave her og er måske bange for at komme til at kede sig, når de lejer et sommerhus”.

Præmien for bedste idé var en frokost på den nyåbnede Café Gaardmad i Thisted for alle gruppens medlemmer.

Vindergruppen bestod af Anders Kirk, Peter Høgh, Rikke Nygaard, Camilla Kock Laursen og Casper Munk.

Dommerpanelet bestod af Thisteds borgmester Lene Kjeldgaard Jensen, direktør for Thisted Handels- og Industriforening, Peder Schjødt-Pedersen og turistchef for Thy Turistbureau, Ole Riis.

Forfatter

Related posts

Top