HHX-elever på job i Spanien

Et hold elever fra henholdsvis Morsø Handelsgymnasium og Thisted Handelsgymnasium er netop hjemvendt fra en oplevelses- og udbytterig tur til Spanien, hvor de har boet og arbejdet gennem tre uger.

Det er 5. år i træk, at de lokale handelsgymnasier sender elever på job i det sydspanske. Turen er et frivilligt tilbud til de 2.g.-elever, der læser på den internationale studieretning, eller som har spansk som valgfag, og da det er et tilbud, der støttes af EU-projektet ’Erasmus+’ er der kun en begrænset egenbetaling. I år havde 15 elever valgt at tage ja til tilbuddet og deltage i turen, som gik til sydspanske Córdoba.

– Jeg havde høje forventninger til turen. Dels ville jeg gerne fremme min sproglige udtale i spansk, da jeg skal til eksamen i faget, og dels ville jeg rigtig gerne lære den spanske kultur bedre at kende. Samtidig har jeg også en drøm om at komme til at bo og arbejde i udlandet på et tidspunkt, og så var det her jo en oplagt mulighed for at afprøve, hvordan det er. Turen har helt sikkert givet mig blod på tanden i forhold til at bosætte mig i udlandet på et senere tidspunkt, fortæller Sille Lyndrup Jensen fra Morsø Handelsgymnasium.

Sille Lyndrup Jensen

Sprogbarrierer er et godt fundament for læring Francis Paaske Christensen fra Thisted Handelsgymnasium var under det tre uger lange ophold i praktik i PonceSport – en sportsforretningskæde, der tidligere har hørt under Intersport.

– Forretningen mindede om Intersport-forretningerne herhjemme, og produkterne og arbejdsopgaverne var nogenlunde de samme som i Danmark, så på den måde var det meget genkendeligt og derfor også let nok at træde ind og løfte arbejdsopgaverne. De var utrolig flinke og søde til at tale letforståeligt spansk. Der var en enkelt medarbejder, der kunne tale engelsk, mens de andre ikke kunne et ord, så her måtte vi bruge Google Translate, når det spanske ikke slog til, fortæller hun.

Francis Paaske Christensen

Samme oplevelse havde Sille Lyndrup Jensen Hun syntes i starten, at det var en smule skræmmende ikke at kunne kommunikere gnidningsløst med spanierne, men også hun erfarede, at man kommer langt med at udfordre sine egne spanskkundskaber, suppleret med mimik, håndbevægelser og – til tider – Google Translate:

– Set i bakspejlet er jeg faktisk glad for, at de ikke talte engelsk, for man lærte utrolig meget af bare at blive kastet ud i det på den måde. Jeg er blevet meget mere sikker i min udtale, og jeg tør sige mere nu. Jeg kan mærke en stor udvikling rent sprogligt, og jeg er faktisk ikke længere skræmt over udsigten til at skulle op til spansk-eksamen.

Forfatter

Related posts

Top