HHX-elever fra Thisted imponerer dommernes smagsløg  

Dommerne til Company Programme – Regionsmesse Nordjylland bliver snart ramt på den søde tand, når tre elever fra Thisted Handelsgymnasium præsenterer fyldte chokolader som deres produkt til den regionale innovationskonkurrence. De bliver formentlig overraskede over det både sundere og mere miljøbevidste fyld i chokoladerne: Limabønner.

De tre 3.g-elever Louise Nørager, Caroline Thøgersen og Lamia Jebbo har udviklet tre slags chokolader med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at spise flere bælgfrugter i hverdagen. De fyldte chokolader indeholder en bønnemasse med karamel som grundopskrift og er udviklet med tre forskellige smagsvarianter: Appelsin, saltmandel og hasselnød.

Gruppen har tidligere præsenteret produktet til Danmarks Entreprenørskabs Festival, og de er sidenhen blevet endnu mere begejstrede for deres idé, fordi de her fik positiv feedback, ligesom deres venner, familie og undervisere også var begejstrede for de spændende chokolader.

“Vi tænkte over, hvordan man kan spise flere bælgfrugter i hverdagen på en sjov måde – hvordan ville vi selv spise dem? Så blendede vi en masse limabønner og pakkede dem ind i chokolade. Derefter prøvede vi os frem, og vi endte ud med tre forskellige chokolader”, fortæller Louise Nørager.

Inden Company Programme – Regionsmesse Nordjylland løber af stablen i denne uge, skal gruppen finjustere deres produkt, og til det har de fået lov til at låne køkkenet på Nordic Food College. De har siden Danmarks Entreprenørskabs Festival også fået lavet emballage med brandets navn ”Limabar” på. Inden de tager afsted til konkurrencen, skal de også ændre i deres pitch, så de kan præsentere produktet og en eventuel forretningsplan på en ny måde.

Det er ikke utænkeligt, at gruppen gør alvor af deres forretningsplaner med Lima-chokoladerne, men først og fremmest er der fokus på at afslutte deres skolegang, og så er det spændende, hvad fremtiden bringer.

Foto : EUC Nordvest

Forfatter
Top