HF Cold Hawaii har fået sit gennembrud

Langt flere studerende på HF Cold Hawaii-linjen på Thy Mors HF & VUC gennemfører den to årige HF-uddannelse end mange andre steder i landet. Og ovenikøbet med højere karakterer.

Surflinjen har med andre ord fået sit store gennembrud:

– I en ordinær HF-klasse er frafaldet på landsplan cirka 25%, mens den hos os var 11% i 2016 og 6,6% i 2017, og det tal er vi selvfølgeligt godt tilfredse med, siger Vicerektor Erik Dose Hvid, HF Cold Hawaii.

Udover et lavt frafald, er karaktergennemsnittet på HF Cold Hawaii også højere end andre steder.

– Vi ligger 1-2 karakterpoint højere i gennemsnit, og det er selvfølgelig også noget, der pynter på et afgangsbevis fra skolen, siger Erik Dose Hvid.

Stærkt sammenhold
Surf og kollegie-ansvarlig, Claus Jokumsen peger på flere årsager til, at det går så godt med eleverne på uddannelsen.

– Vi har en helt speciel boform, hvor de studerende bor på et surfcollege i Klitmøller. Her er de studerende sammen om alt fra madlavning til rengøring. De studerende er næsten lige så tætte på hinanden, som de ville være på deres forældre, hvis de boede hjemme. De passer på hinanden, støtter hinanden og trækker hinanden op, når det bliver svært ind imellem, fortæller han og fortsætter:

– For at kunne præstere på skolebænken eller ude i livet, skal man trives. Og vores elever trives. Det skyldes i høj grad også, at de er meget fysisk aktive enten på havet, ved byens skatespots eller andre steder, siger Claus Jokumsen.

Han peger på, at en af hemmelighederne bag de bedre karaktergennemsnit på HF Cold Hawaii blandt andet hænger sammen med megen fysisk aktivitet:

Foto: HF Cold Hawaii

– Der findes en lang række undersøgelser, der fortæller, at elever der er fysisk aktive, også har en bedre indlæringsevne, siger han.

Ikke nogen badeferie
HF Cold Hawaii er ikke – i modsætning til hvad mange måske går og tror – en camoufleret badeferie, hvor de studerende surfer døgnet rundt og ikke lærer noget.

– Vores studerende har et normalt HF pensum, de skal i gennem. Den eneste forskel er, at vi har nogle muligheder for at rykke undervisningen rundt, hvis der pludseligt er usædvanligt gode bølger. Det sker ind imellem, at vi gør det. Men det er langt fra hverdagskost. Der er jo gode bølger i Cold Hawaii det meste af året – morgen, middag, eftermiddag og aften, siger Claus Jokumsen.

Foto: HF Cold Hawaii

Han karakteriserer opholdet på HF Cold Hawaii som to års uafbrudt teambuilding og personlighedsudvikling.

HF Cold Hawaii sendte for en lille måneds tid siden 18 nyudklækkede studenter videre – en student færre end da de startede for to år siden.

Læs mere her forløbet HER

Forfatter

Related posts

Top