Her er de tre nominerede til Årets Forening på Mors

Frivillige ildsjæle på Mors hædres, når Morsø Kommune holder Frivilligfest 2021 i Sparekassen Thy Arena|Mors i Nykøbing fredag den 26. november.

På aftenen skal en række priser uddeles herunder Årets Forening. I år gives priseren for både 2020 og 2021, da frivilligfesten måtte aflyses sidste år grundet Corona-restriktioner.

De tre nominerede til Årets Forening 2020-2021 Morsø Lokalhistorisk Arkiv, Limfjordens Idrætsforening og Morsø Rideklub.

Frivilliggruppen på Morsø Lokalhistorisk Arkiv

Gruppen af frivillige på Morsø Lokalhistorisk Arkiv, Museum Mors, består af ni kvinder og mænd, der de sidste 5-6 år er mødt op hver mandag. De registrerer indkomne arkivalier og indscanner indleverede billeder for at levendegøre livet på Mors nu og tidligere. Alle oplysningerne lægges ind på www.arkiv.dk, hvor alle med tilknytning til eller interesse i Mors kan se materialet. Gruppen affotograferer også Mette Pedersens (fotograf i Øster Assels med virke 1914-1956) samling af glaspladenegativer, som også bliver tilgængelige på websitet.

Limfjordens Idrætsforening (foto)
Limfjordens Idrætsforening er en idrætsforening for psykisk sårbare over 18 år. Foreningen tilbyder idræt og socialt samvær med aktiviteter som gåture, løbehold, motionshold, svømning, badminton, volleyball, fodbold, svømning og selvfølgelig fredagshygge. Der er plads til alle i foreningen. Trods forskelligheder tager medlemmerne sig af hinanden i foreningen, hvor der altid er smil og en god stemning til de forskellige ugentlige idrætsaktiviteter samt sociale arrangementer, stævner og rejser i løbet af året.

Morsø Rideklub

Morsø Rideklub i Legind, tilbyder rideundervisning, handicapridning og mulighed for opstaldning af egen hest, men også et hav af aktiviteter for ryttere i alle aldre. Mest kendt er formentlig det årlige Morsø Distriktsstævne. Der er tradition for, at de frivillige arrangerer sommerstævne, rytterlejr, Luciaoptog, julestævne, bankospil mm. Under Corona-nedlukningen arrangerede rideskolen onlineundervisning for klubbens medlemmer – og vandt en præmie fra Dansk Rideforbund for bedste initiativ. Ideen blev siden udbredt til andre rideklubber rundt om i landet.

I løbet af aftenen uddeles desuden priserne Årets Frivillig, Årets Ungleder, Handicapprisen, Kulturius og Årets Kunstner.

Festaftenen er også en hædring af sportsmestre, der i 2020 og 2021 er blevet jysk mester, dansk mester eller har vundet medaljer ved et nordisk, europæisk eller verdens mesterskab.

Billetsalg og program er på www.mors.dk/frivilligfest

LÆS OGSÅ:

Her er de tre nominerede til Årets Frivillig på Mors

 

Forfatter

Related posts

Top