Hemmeligt dokument afslører tørkepakke på 711 mio. kr.

Årets usædvanligt varme og tørre sommer har haft store økonomiske konsekvenser for danske landmænd.

Nu afslører et hemmeligt dokument, som avisen Danmark har fået fingrene i, at et bred flertal i Folketinget i disse dage forhandler om en støttepakke til landbruget for mindst 700 millioner kroner.

Dokumentet skulle angiveligt være blevet behandlet i regeringens Økonomiudvalg igår.

Pengene kommer fra omprioritering
I udspillet lægges der op til en samlet finansiering på 711 millioner kroner, hvoraf de 691 skal finansieres i 2018. Pengene kommer fra en omprioritering af reserver og reduktion af bevillinger med mindreforbrug fra finansloven 2018.

De mere end 700 millioner kroner skal ifølge udspillet gå til, at landmændene får tilbageført deres indbetalte jordskat for 2018, at animalske producenter fritages for produktionsafgifter for over 200 millioner kroner i 2018, og at betalingen for kødkontrol i 2018 lempes. Dertil kommer administrationsomkostninger.

S ønsker endnu større hjælpepakke
Det interne dokument afslører desuden, at Socialdemokratiet ønsker en endnu større hjælpepakke til landbruget end det, parterne er blevet enige om indtil videre.

Blandt andet ønsker partiet at oprette en jordfordelingsfond på 150 millioner kroner.

Avisen Danmark har forsøgt at få en kommentar fra miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V). Men ministeren har ingen kommentarer til lækkede regeringsdokumenter, lyder det. Landbrug & Fødevarer har heller ikke ønsket at kommentere det foreløbige udspil til en hjælpepakke.

/ritzau/

Foto : Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top