Hele verden ser mod Limfjorden

Internationale landbrugs- og fødevarejournalister besøger Dansk Skaldyrcenter i Nykøbing og GreenLab i Skive Kommune på fredag.

Her får 25 journalister fra lande som Kina, Filippinerne, USA og Sydafrika et indblik i, hvordan vi her i landet forsøger at bidrage til et bedre vandmiljø og den grønne omstilling.

Studieturen er en del af den årlige verdenskongres for landbrugs- og fødevarejournalister, som Danmark i denne uge er vært for. 175 journalister fra 45 lande deltager, og en del af deltagerne kommer altså til Limfjordsegnen senere på ugen.

– På Mors skal vi høre om muslinger som naturligt rensningsanlæg i Limfjorden, mens GreenLab-besøget har fokus på pyrolyse-teknikken, som Stiesdal præsenterer på det nye SkyClean-anlæg til produktion af grønt brændstof og CO2-lagring, fortæller Erik Poulsen.

Han er politisk rådgiver i landboforeningen Fjordland og er guide på turen sammen med seniorrådgiver Henning Otte Hansen fra Institut for Fødevare- og ressourceøkonomi på Københavns Universitet.

– Uanset om journalisterne kommer fra Østtimor, Ukraine, Sierra Leone eller Schweiz, så ved vi, at de tager oplevelserne med hjem og formidler de danske løsninger i egne fagmedier. Det er derfor en enestående chance for at dele ud af vores viden om vejene til et bæredygtigt fødevareerhverv, siger Erik Poulsen.

Forfatter

Related posts

Top