Hele diskussionen om “UdkantsDanmark” er forkert

Hele diskussionen om “UdkantsDanmark” er forkert. Det mener man i Thisted Forsikring, der lige nu har lanceret en kæmpe kampagne med titlen “Vi fra Danmarks Rygrad”.

– Vi er stolte af at bo og arbejde her. Vi synes ikke vi er langt væk fra noget. Vi synes vi er midt i alting. Tæt på hinanden. Her står vi sammen. Her løfter vi i fællesskab. Her tror vi på at vi kan lykkes med vores drømme. Hvis bare vi lægger kræfterne i. Det kan vi sagtens være stolte af. Der er så mange der mener noget om denne del af Danmark. Nærmest uden at have været her. Derfor vil vi gerne fortælle historierne om jer der bor her, lyder det fra Thisted Forsikring.

Er vi en flok fodslæbende nej-sigere?
Er det rigtigt at folk herfra er fodslæbende nej-sigere? At vi ikke kan lide tilflyttere? Passer det at vi har givet op? At væksten sker andre steder, mens vi sidder og venter på at nogen kommer og redder os? Hvem? Og fra hvad?

Det ville være let bare at sige: “Nej, fordommene har ikke noget på sig.”

Derfor har Thisted Forsikring i samarbejde med A&B Analyse spurgt 500 mennesker der bor i Nord-, Midt- og Vestjylland om hvordan det føles at komme herfra og bo her. Om de drømmer stort. Og om den opbakning de får fra deres venner. Om hvordan fællesskabet føles.

Læs tal fra undersøgeksen Danmarks Rygrad her.

Thisted Forsikring har også lavet tre film, der skal understøtte kampagnen – se dem her :

Malthe lægger kræfterne i og vinder
Malthe Jakobsen bor i Sennels i Thy. Han er 13 år og Danmarksmester. “Jeg har aldrig nogensinde tænkt på at give op med at køre gokart, selv om det har været hårdt,” siger Malthe.

Gokart er en dyr sport. Det er en del af at være professionel racerkører at samarbejde med sponsorer, lyder filosofien fra Malthes far, Lasse. Derfor er det Malthe selv der ringer til virksomheden og fortæller om sin ambition. Og det er Malthe der går ind til mødet med direktøren mens Lasse venter i bilen på parkeringspladsen.  I år har Malthe selv hentet 200.000 kroner hjem fra sponsorer.

Malthe Jakobsen blev danmarksmester i gokart i august 2017.

 

Mai landede midt i fællesskabet
Mai Høgfeldt Knudsen bager pandekager. Men faktisk er hun uddannet ingeniør. Mai havde gang i karrieren og en lejlighed i København. Indtil en dag hvor hun tilfældigt kom kørende til Klitmøller, igennem klitheden, og lige dér vidste med sig selv: Her skal jeg bo. “Det var følelsen af at være kommet hjem,” fortæller Mai.

Landsbyen med knap 900 indbyggere mødte Mai med åbenhed og varme. Som da opvaskemaskinen i pandekagecaféen svigtede, og naborestaurantens medarbejdere bar hele opvasken over vejen for at køre den igennem deres egen maskine.

“Fællesskabet her føles som at have fået en stor familie,” siger Mai.

 

Kurt blev iværksætter
Han startede egentlig bare for sig selv. Men nu er de otte mand i Thy Traktor, virksomheden som er stiftet af Kurt Bliksted.

Høsten er travl. Men også den tid hvor Kurt og medarbejderne kan gøre størst forskel for kunderne. Når vejret er perfekt til høst, må de kolossale landbrugsmaskiner ikke stå stille. Alligevel er værkstedet et rart sted. Her er tid til både kammeratskab og grundighed.

Kurt har tre børn med sin hustru Mona. Den yngste datter går på idrætsefterskole og den ældste på universitetet i Århus. Kurt og Monas søn har netop besluttet at gå i sin fars fodspor. Måske skal han en dag stå i spidsen for Thy Traktor.

 

Forfatter

Related posts

Top