Hele Danmarks Familieklub kommer til Thy og Mors

Ingen børnefamilie skal stå alene.

Det er mantraet og hele ideen bag Hele Danmarks Familieklub, som drives KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejde med FDF og KFUM-Spejderne.

Sidste år åbnede 100 klubber spredt over hele landet, og snart åbner også en lokalafdeling på Mors, i Sydthy samt i Lemvig, Holstebro og i Nordsalling. Det er gratis at deltage i Hele Danmarks Familieklub, hvor deltagerne mødes i tre timer hver 14. dag for at spise, lege, hygge sig, danne nye fællesskaber og gensidigt inspirere hinanden.

– Familieklubberne skal være et trygt rum med nærvær og plads til alle familietyper. Det kan være berigende for både familier og frivillige at komme ud over deres vanlige sociale cirkler og møde og spejle sig i nye mennesker, fortæller projektkoordinator Sine Hulegaard Mikkelsen.

Pressefoto

Familieklubberne er samtidig med til at give et indblik i andres dagligdag, og både forældre og børn er glade for at komme i klubberne, som er frirum fra hverdagens travlhed.

– I øjeblikket arbejder vi på højtryk for at være klar med endnu flere familieklubber landet over, så vi kan tilbyde endnu flere familier at være med i et lokalt fællesskab for børnefamilier, yder det fra Sine Hulegaard Mikkelsen, der fortsætter:

– Vi er altid på udkig efter nye samarbejdspartnere, der har lyst til at starte en familieklub sammen med os. Det kan fx være skoler, boligsociale helhedsplaner, kommuner, ildsjæle eller mindre lokalsamfund, som gerne vil skabe et fællesskab for de lokale børnefamilier. Det kræver kun nogle frivillige kræfter, der har lyst til at få klubben op at stå.

Er man nysgerrig på at høre mere eller gerne vil melde sig til som frivillig, familie eller måske kombineret frivillig med familie, man kan nemlig godt være frivillig uden at være væk fra sin egen familie, for dem kan man have med, så sker det på www.heledanmarksfamilieklub.dk eller ved at kontakte projektkoordinator Sine Hulegaard Mikkelsen på mobil 4025 5357 eller e-mail mrg@kfumsoc.dk.

Hele Danmarks Familieklub finansieret hovedsageligt med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

Pressefoto

Forfatter
Top