Havde du også chefen med på juleferie?

Tjekkede du også, om chefen havde sendt en e-mail, lige inden juleanden blev serveret? I så fald var du ikke alene. Næsten hver fjerde dansker i job tjekkede arbejdsmailen den 24., 25., eller 26. december. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte.

– Også i juledagene ser vi, at privatliv og arbejdsliv smelter sammen. Mange bruger julefreden til at få samlet op på hængepartier på jobbet eller i hvert fald holde øje med, om chefen har sendt en vigtig besked, siger ledelsesekspert i Deloitte Kim Domdal.

Næsten alle online i julen
Ifølge undersøgelsen har hele 87 pct. af de danske medarbejdere en e-mail-konto til arbejdsbrug, og 89 pct. har adgang til den derhjemme enten via PC eller mobil. Alligevel kan det være svært at afkode, hvor meget man skal bruge den, og hvor tit man skal tjekke, mener Kim Domdal:

– Selv om e-mails ikke længere er et nyt medie, har vi ikke rigtig en kulturarv for, hvordan vi bruger dem, og hvor hurtigt man egentlig skal svare. Netop derfor bliver man nødt til at lave nogle klare aftaler på arbejdspladsen, så alle er informeret om, hvad der forventes, siger han.

Det er dog til syvende og sidst den enkeltes valg, om man spiser juleanden i fred, eller om chefen får lov til at brumme i lommen.

– Jeg tror, meget få ledere har en forventning om, at man svarer på e-mails i juledagene. Når det så er sagt, må man selv træffe et valg om, hvor meget man er ‘på’ derhjemme. Det er jo dejligt for chefen, når medarbejderne er ekstra ambitiøse, men det skal naturligvis være deres eget valg, siger Kim Domdal.

Mænd var lidt flittigere end kvinder til at holde øje med arbejdsmailen i julen. 28 pct. af mændene tjekkede arbejdsmailen i juledagene. Det gjorde kun 21 pct. af kvinderne.

Forfatter

Related posts

Top