Har du langt til jobbet? -Så meget stiger kørselsfradraget

Hvis du har mere end 24 kilometer til dit arbejde, kan du glæde dig over, at befordringsfradraget stiger fra årsskiftet.

Og selvom det jo lyder meget godt, så er der dog tale om en begrænset stigning på 4 øre.

Fra årsskiftet vil du stadig ikke kunne få fradrag for de første 24 kørte kilometer, men de efterfølgende kilometer 120 kilometer får man et fradrag på 1,98 kroner per kilometer mod de 1,94 kroner i dag.

De efterfølgende kilometer på landevejen giver 0,99 kroner per kilometer – to øre mere end i 2018.

– Når satserne kommer til at stige, så skyldes det først og fremmest, at vi forventer, at benzinpriserne stiger i 2019, siger Hanne Søgaard Hansen, der er formand for Skatterådet, i en pressemeddelelse.

Hos Danske Bank påpeger privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen, at værdien af fradraget rent faktisk bliver mindre næste år, selv om fradraget stiger. Hvis man for eksempel har 100 kilometers transport hver dag, vil værdien af fradraget per dag falde til 37,50 kroner fra 38,20 kroner i år. Forklaringen er skatteteknik.

– Der er lavet om på sammensætningen i skatten, så man ikke længere betaler sundhedsbidrag. Til gengæld betaler man lidt mere i bundskat, og der kan man ikke trække kørslen fra, siger Louise Aggerstrøm Hansen til TV2 Østjylland.

Skatterådet har i sin beregning sat den gennemsnitlig benzinpris på 12,76 kroner per liter næste år.

Forfatter

Related posts

Top