Har du købt stoffer på nettet ?….. Politiet er på vej !

Mange nordjyder kan i den kommende tid vente besøg af politiet. Det sker, fordi de har handlet stoffer på de sociale medier.

Politi-besøgene kommer som en udløber af en større sag om salg af kokain og hash fra blandt andet sociale medier, først og fremmest via grupper på Facebook.

I denne aktuelle sag blev 5 personer efter en lang efterforskning anholdt ved en koordineret politi-aktion, og dagen efter, 1. december 2016, blev de fremstillet i Grundlovsforhør ved Retten i Aalborg – hvor de alle blev varetægtsfængslet og sigtet for handel med narkotika og for våbenbesiddelse.

Kokain, hash, pistoler og kolde kontanter
Under efterforskningen beslaglagde politiet cirka 800 gram kokain, cirka 100 kilo hash og 2 pistoler med ammunition samt en halv million i kontanter. Og det er denne efterforskning, der her i december er fortsat på fuldt blus, og én udløber af den er, at mange nordjyder nu kan forvente at få et besøg af politiet.

– Vores efterforskere kunne konstatere, at et stort antal og et bredt udsnit af unge der har benyttet sig af muligheden for hjemmefra nemt og bekvemt at bestille og så få leveret narkotika til døren, fortæller politikommissær Claus Serup fra Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet patruljerer også nettet
Hvilke konsekvenser det helt præcist vil få for den enkelte, kan politiet ikke sige noget konkret om på nuværende tidspunkt. Men politikommissær Claus Serup, der leder den kriminalpræventive afdeling i Nordjyllands Politi, kalder det for foruroligende, at så mange – mest unge mennesker – på en relativ nem måde kan få adgang til at købe euforiserende stoffer.

– Det er vigtigt for de unge at forstå, at det er ret risikabelt at købe stoffer – og at konsekvenserne er alvorlige. At det foregår på sociale medier, gør ikke forseelsen mindre alvorlig, siger politikommissæren, der understreger, at politiet, lige som at de patruljerer på gaden, også er til stede på internettet.

– Vi har skærpet vores fokus på netop salg og køb af stoffer på sociale medier,” fastslår Claus Serup.

Både bøder og pletter på straffeattesten
Man risikerer, for det første, en bøde. For besiddelse af hash er bøden i størrelsesordenen fra 2.000 til 10.000 kr., mens det for kokain er fra 3.000 kr. og op til 16.000 kr.

For det andet risikerer man en plet på straffeattesten, hvis man bliver dømt – og det er en plet, der kan påvirke ens ansættelsesforhold.

Endelig kan det også betyde, at men ikke har mulighed for at opnå en såkaldt sikkerhedsgodkendelse – en godkendelse, som nogle arbejdsgivere forlanger.

 

Nordjyllands Politi har ikke yderligere kommentarer til den konkrete sag, der er under efterforskning.

Foto : Politi.dk

Forfatter

Related posts

Top