Hanstholm i stort tal på international fiskerimesse

Optimismen vil fylde ganske godt på den fælles stand, 17 virksomheder fra Hanstholm og det øvrige Thy fra den 7. oktober indtager på den internationale fiskerimesse Danfish i Aalborg. Med Hanstholm Havn som det samlende element optræder virksomhederne fra Thy på messens mest markante stand, og under hele messen vil der være aktiviteter og arrangementer, som viser, hvad Hanstholm og omegn kan inden for især konsumfiskeri.

– Fiskeriet i Hanstholm er inde i en meget positiv periode, og det smitter af på havnen, som har fået genoprettet økonomien og nu er parat til at investere i udvikling, siger havnedirektør Henrik Carstensen, der er glad for en opbakning, virksomhederne i Thy giver havnen i kraft af den fælles deltagelse.

– Det har effekt, at vi fra Hanstholm sender et samlet signal og fortæller om de serviceydelser, vi kan tilbyde fiskeriet og de beslægtede erhverv. I fremtiden vil vi arbejde for at organisere bl.a. de maritime servicevirksomheder i Hanstholm i et slagkraftigt netværk – en erhvervsklynge – der yderligere kan synliggøre de mange muligheder, virksomheder med relation til fiskeriet har i og omkring Hanstholm Havn, påpeger han.

Danfish 1

Personlig kontakt vigtig
Blandt udstillerne fra Hanstholm er både debutanter og gengangere. Det sidste gælder Westship, som benytter messen til det personlige møde med potentielle kunder.

– Fartøjer til salg har en magnetisk effekt på rigtig mange af gæsterne på Danfish, og gennem årene er mange gode handeler startet som en snak på messen, siger Peter Grøn fra Westship. Han lægger også vægt på at være en del af det fælles signal fra Hanstholm.

– Selvfølgelig skal vi være med og vise vores del af den palette, Hanstholm Havn tilbyder fiskerne, siger han.

TMP Hydraulik er med på Danfish for anden gang – primært fordi virksomheden fik et helt konkret udbytte første gang, den var med på Danfish.

– Vi har leveret flere ordrer til det engelske marked på baggrund af de kontakter, vi fik første gang, vi var med på Danfish. i laver kundetilpassede kranløsninger til hele den maritime sektor og har glæde af, at det ikke alene er fiskeri-relaterede virksomheder, der besøger Danfish. F.eks. har vi leveret flere løsninger til supply-både i den engelske havvindmølle-sektor, siger Svend Boddum fra TMP Hydraulik.

Kontakt fra Kina
Hanstholm Indfrysning er med på Danfish-messen for første gang.

– Vi vil benytte Danfish 2015 til generelt at gøre opmærksom på virksomheden og på, at Hanstholm også tilbyder f.eks. indfrysning af industrifisk m.v. Vi har ikke specielle forventninger til udbyttet af messedeltagelsen, men vi vil udnytte muligheden for at skabe nye kontakter. Og rent faktisk har vi allerede fået en henvendelse fra en kinesisk virksomhed, som gerne vil mødes med os på Danfish. Endelig finder vi det værdifuldt, at havnerelaterede virksomheder bakker op om Hanstholm Havn og sender et samlet, dynamisk signal til det internationale publikum på Danfish , siger fabrikschef Tonny Hoxer fra Hanstholm Indfrysning.

Forfatter

Related posts

Top