Hanstholm fyr får 300.000 kroner fra Kulturpulje

Regionsrådet har netop uddelt penge fra Kulturpulje 2018 til en række nordjyske projekter. De handler alle om at udvikle Nordjylland gennem kultur eller om at skabe nye samarbejder.

Et af de projekter der får del af de uddelte 1,1 million kroner er det nyrenoverede Nordatlantiske fyr i Hanstholm som modtager 300.000 kroner. Her har ildsjæle, organisationer, Thisted Kommune og lokalområdet gennem længere tid har arbejdet på at etablere rammerne for et kraftcenter for kunst og kultur med internationale relationer til en række nordatlantiske lande.

Hanstholm Art Space bliver en ny, dynamisk scene for samtidskunst i det nordjyske. I alt 30 professionelle kunstnere fra det nordatlantiske område vil over to år tilbyde vidt forskellige typer aktiviteter til især børn og unge. Det kan f.eks. være byggeworkshops omkring en sauna til stranden, installationer der fortæller om stedet, lydkunst, maleri og grafik, land art, video og fotografi. Gennem to år afholdes der ca. 40 events i form af workshops, artist talks, pop up-udstillinger, faste udstillinger med udgangspunkt i Hanstholm og omegn, men også spredt ud over hele Nordjylland.

– Den kunst, vi arbejder med, lukker sig ikke om sig selv, men rækker ud til lokalsamfundene og involverer i høj grad de lokale borgere. Det er hele området – og hele Nordjylland – der kommer i spil. Tilsammen når programmet ud til et stort publikum af både nordjyder, turister og det øvrige Danmark. Vi er overbeviste om, at det på sigt vil have en positiv effekt på både lokalområdet og det nordjyske kunst- og kulturliv generelt, siger Signe Højmark, projektleder for Hanstholm Art Space.

Forfatter

Related posts

Top