Hanstholm fiskere raser imod lokale folketingsmedlemmer

Dansk Folkepartis Ib Poulsen og Socialdemokraten Simon Kollerup er ikke i kridthuset hos medlemmerne af Hanstholm Havns Fiskeriforening.

Det stod klart efter, at foreningen fredag holdt generalforsamling i Hanstholm samtidigt med, at de to lokale folketingsmedlemmer sad i hastesamråd med Fødevareminister Esben Lunde Larsen på Christiansborg.

– det vil koste de danske fiskere 305 mio. kr. hvis de skal købe de rettigheder tilbage, som omfordelingen betyder heraf over 69 mio. i Hanstholm. Det er ikke svært at forstå at befolkningens tillid til politikerne er faldet de sidste fem år. Og jeg må sige, at meget har jeg været med til, men det her dog det værste. Vi plejer at kæmpe mod kommissionen, ICES m.m., men her har vi set den værste gang mudderkastning mellem folketingets politikere, jeg længe har set. Går der så meget stolthed i politikken, at politikkerne glemmer hvem de skal kæmpe for, sagde Jan Hansen.

Han langede kraftigt ud efter Dansk Folkepartis fiskeriordfører Ib Poulsen, der er opstillet i Brønderslev-kredsen, der blandt andet rummer Jammerbugt. Det er her “gutterne fra kutterne” fra Thorup Strand bor.

– Jeg har i den sidste tid måtte ligge øre til, at det var overdrevet, når man hørte, hvad de sagde i Nordjylland omkring tab, og at der kun var nogen få der var sure. En enkelt i Thyborøn og en i Hanstholm. Og dette er blot en af de plader som Ib Poulsen har sat på, for at få befolkningen til at tro, at det er sådan det hænger sammen, lød det ironisk fra Jan Hansen.

Han opfordredede politikerne til at tage sig sammen.

– vi står i en situation, hvor det er forligspartierne, der sætter kursen, en minister der sender opgaverne videre til styrelsen, så tilbage til ministeren, og så til forligspartierne til godkendelse. Bestyrelsens opfordring er : tag jer sammen! I er folkevalgte og I skal arbejde for folket. Den opfordring gælder for alle partier, sagde Jan Hansen.

Forfatter

Related posts

Top