Handelsskole sætter sundhed og trivsel på skemaet

I hele uge 6 sætter man fokus på sundhed og trivsel blandt eleverne på HG Handelsskolen i Nykøbing, EUC Nordvest.

Indholdet i ugens løb varierer lige fra massage, besøg på rusmiddelcentret og til mental sundhed – det handler om det hele menneske og at de unge får en forståelse af at psykisk, fysisk sundhed hænger sammen.

På de danske erhvervsskoler – og på HG Handelsskolen i Nykøbing Mors, oplever man, at mange af de unge har psykisk sårbarhed tæt inde på livet og det vil man gerne sætte på dagsordenen. Samtidig oplever man, at de unge ikke bevæger sig nok og ikke altid har forståelse for, hvordan det psykiske og fysiske spiller sammen og det håber man, at uge 6 vil være en øjenåbner for.

Ligeledes ønsker HG Handelsskolen i Nykøbing, at eleverne oplever, at en enkelt gåtur med frisk luft også er en mulighed for motion, og at hård fysisk træning i et center også er. Lærerene ønsker, at viser forskelligheden og at frembringe budskabet: lidt motion og bevægelse er bedre end ingenting.

På HG i Nykøbing går elever og lærere en tur hver eneste dag – og selvom nogen tror det ”stjæler” undervisningstid oplever lærerene, at eleverne er meget mere modtagelige for læring efterfølgende – ganske som forskningen har fortalt.

Ugens program kort:
MANDAG: BS og Basserne –lever HG-eleverne op til forsvarets krav?
TIRSDAG: Oplæg fra sundhedscentret med gåtur og vejning efterfølgende. Foredrag om når festen er fordi v. Line Risberg
ONSDAG: Fysiske udfoldelser i gymnastiksalen og eleverne besøger rusmiddelcentret
TORSDAG: Besøg af Farmors stue og Det Sociale Netværk fra KBH
FREDAG: Massage, mindfullness og besøg i Fitness World, hvor eleverne får pulsen helt op

Forfatter

Related posts

Top