Handelselever klar til iværksætterfinale

Intet mindre end tre ud af ni grupper fra Morsø Handelsgymnasium har kvalificeret sig til finalen i dette års udgave af iværksætterkonkurrencen Danish Entrepreneurship Festival.

Finalen afvikles på fredag, hvor den samlede vinder i kategorien ’Idékonkurrencen – Ungdomsuddannelser’ skal findes blandt i alt 10 finalister.

Som så mange andre arrangementer afvikles Danish Entrepreneurship Festival i år online. Med flere tusinde deltagere fra både grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser, overstiger arrangementet nemlig forsamlingsforbuddet med længder. Den virtuelle afvikling har imidlertid ikke givet de lokale elever mindre blod på tanden.

Tværtimod har HHX-eleverne fra Morsø Handelsgymnasium været både tændte, spændte og top-klar på at skulle pitche deres forretningsidéer og konkurrere mod ca. 90 andre hold i ungdomsuddannelses-kategorien. For tre af de lokale HHX-hold rakte indsatsen til en flot finaleplads.

– Det er helt vildt. Vi har aldrig tidligere prøvet at have tre hold med i den her finale. Det er simpelthen bare så godt gået af eleverne. Det er helt overvældende, lyder det fra underviser Pernille Græsbøl Eriksen fra Morsø Handelsgymnasium.

Hun fortæller, at Morsø Handelsgymnasium primært bruger den årlige festival som en ’warm-up’ til Company Program-konkurrencen, som eleverne deltager i til januar.

– Danish Entrepreneurship Festival er en rigtig god mulighed for at få kvalificeret sparring med rigtige erhvervsfolk og iværksættere – særligt i de her tider, hvor Coronaen godt kan gøre det lidt vanskeligt at indgå aftaler om virksomhedsbesøg. Her er konkurrencen en kærkommen mulighed for eleverne for at få trykprøvetestet deres idéer og samtidig få erfaring med at skulle pitche foran et uvildigt dommerpanel. Og det er jo gået umanerligt godt, lyder det fra en stolt Pernille Græsbøl Eriksen.

De tre finalister:

WOS (a World of Sports) – artikelfoto
Et online-community,’Wos’, hvor brugerne via en app kan finde træningspartnere i nærheden. Har man lyst til en løbetur, cykeltur, en gang Crossfit eller en helt fjerde sportsaktivitet, og savner man en træningsmakker, så kan man via Wos-app’en spotte og connecte med ligesindede i nærheden og indgå en aftale om at mødes fysisk til en træning. En form for ’Sportdatingapp’, hvor man forbinder brugerne og flytter dem fra online-universet ud i et fysisk møde.

eXoShirt
En kompressions t-shirt med indbygget robotteknologi. T-shirten har en indbygget sensor, der registrerer brugerens bevægelser, hvorefter t-shirten støtter kroppens bevægelser. Målgruppen er personer med rygsmerter, som har behov for optimal støtte, samt ældre med svage muskler, der har brug for at blive hjulpet på vej. Der er tale om et meget teknisk produkt, og gruppen har da også fået god hjælp fra både Bila og en dygtig it-iværksætter i udviklingen af deres idé.

(fra venstre) Christian Haaning, Mikkel Svane, Mille Grøn Thaagaard Jacobsen og Emma Højgaard Gravesen.

WO drones
En drone, der kan støtte landbruget i at bekæmpe flyvehavre-ukrudt. Dronen skal udvikles, så den kan identificere flyvehavre, når den flyver hen over en mark. Spotter dronen flyvehavre, får landmanden direkte besked, så han kan sætte en målrettet ukrudtsbekæmpelse i gang. Dermed vil det ikke længere være nødvendigt at sprøjte ”i blinde”, og således bidrager dronen med at sænke forbruget af sprøjtegifte – til gavn for både miljøet og landmandens pengepung.

(fra venstre) Camilla Højgaard, Mikkel Bæk Christensen, Maja Korsgaard Sørensen og Frederik Bødskov Larsen.

Forfatter

Related posts

Top