Handelschef om restriktioner: – Nogle er virkelig presset

For den lokale detailhandel på Mors var det en nedslående melding, regeringen onsdag aften kom med på et pressemøde: De nuværende corona-restriktioner forlænges med tre uger – altså frem til og med den 7. februar.

Det betyder bl.a. at store set alle butikker, bortset fra dagligvarebutikker, apoteker etc., skal holde lukket, i forsøget på at inddæmme smitten med coronavirus i samfundet.

– Detailbutikkernes økonomi gjorde ondt i forvejen, og med den nye udmelding vokser bekymringerne yderligere hos de mest pressede butikker, lyder det dagen derpå fra Lisbeth Thrysøe, handelschef på Mors.

Kreative løsninger
Hun tilføjer, at uvisheden om hvorvidt buikkerne så rent faktisk også får lov til at åben om tre uger giver anledning til bekymring. Særligt butikkernes likviditet er et stort problem, siger Lisbeth Thrysøe:

– Nogle tøjbutikker mangler måske penge til at betale nye varer, som lige nu vælter ind i butikkerne, mens de stadig har efterårs- og vintervarerne liggende på hylderne. Så nogle butikker er max. presset.

Mange forretninger forsøger sig med alternative løsninger i forsøget på at sælge ud af vintervarerne, bl.a. ved at lave online salg- og modeshows på fx. Facebook:

– Men det vil aldrig være det samme, lyder det fra handelschefen, der bakkes op af sin kollega Michael Vendelbo, der er handelschef i Thisted:

Handelschef Michael Vendelbo.

– Vi forsøger os med webinar, liveauktioner og online salg  samt der er enkelte butikker der har åbent, men det bliver ikke det samme. Modsat mange andre fag, så kan vi ikke arbejde hjemmefra – det er i butikkerne varerne sælges og det er i byerne oplevelserne er, siger han.

– Nogle er virkelig presset
Adspurgt om hvor pressede medlemmerne af Mors Handel er, svarer Lisbeth Thrysøe, at det er meget individuelt:

–  Nogle er virkelig presset, hvor andre nok skal komme nogenlunde igennem. Det gør også ondt på caféer og restauranter. Og de butikker der gerne må holde åbent, har også væsentlig mindre omsætning, når alt er nedlukket.

Og selvom det er svært at være forretningsdrivende i disse tider, så bakker Lisbeth Thrysøe op om forlængelsen af restriktionerne:

– Når det er besluttet, at der skal yderligere tre ugers lukning til for at slå den her pandemi ned, så er der ikke meget at gøre ved det og jeg bakker op herom. Så må vi åbne med et brag i februar, når det hele forhåbentlig genåbner.

Klar til ansvaret
Også Michael Vendelbo bakker op om nedlukningen, men bringer også en gammel pointe frem:

– Så snart man kan se, at man er foran pandemien, så skal dele af erhvervslivet åbnes igen. Der er ikke et fortilfælde at byerne er arnested for smittespredning. Vi lever med omfattende restriktioner i hverdagen så som mundbind, håndsprit, afstandsmærker og antal handlende i butikken af gangen.

– Vi forstår alvoren og holder lukket så længe eksperterne siger det, men så snart der er den mindste mulighed for det, så skal byerne åbnes igen. Vi er klar til det ansvar, der følger med. Det har vi vist hele 2020.

Forfatter

Related posts

Top