Handelschef: – H&M’s lukning i Thisted er et stort tab

Som fortalt i går lukker H&M sin butik i J.P. Jacobsen Center i Thisted med udgangen af januar måned.

Det har affødt flere hundrede kommentarer på LimfjordUpdate.dk’s facebook, hvoraf mange kredser om hvor stort et tab lukningen er for Thisted som handelsby.

Tilstedeværelsen af H&M bliver blandt mange, og på lige fod med en lokal McDonald’s-restaurant, opfattet som et slags kvalitetsstempel på en given by. Den opfattelse er handelschef Michael Vendelbo for så vidt enig i:

– Når større kæder som bestseller-butikker, ZARA og H&M etablerer sig i en by, så er det et kvalitetsstempel, der fortæller noget om størrelsen på byen og købekraften i området. Når så en af disse lukker, kan det jo nemt tolkes som det modsatte, siger han.

Alligevel afviser han at beslutningen om at lukke tøjforretningen i Thisted siger noget om den konkrete købekraft og udvikling generelt i forhold til Thisted. Han henviser til flere forskellige undersøgelser der viser, at Thisted ligger helt i top i forhold til netop disse faktorer.

H&M har været at finde i centeret i centrum af Thisted siden åbningen i 2008. Fra februar 2021 er det slut.  – Det åbner nye muligheder, siger handelchef Michael Vendelbo. Foto: Mads Krabbe

– Så jeg tænker, at det er andre strategiske årsager, som har været kendt internt i H&M længe. Det er en strategisk beslutning på verdensplan, som bliver effektueret på landsplan i disse måneder.

H&M Group meddelte sidste efterår, at kæden i år vil reducere antallet af butikker på verdensplan med cirka 250. Om lukningen i Thisted er en konsekvens af denne beslutning har ikke været muligt at få bekræftet fra H&M’s side, fordi virksomheden frem til slutningen af september, hvor regnskabet for årets første 9 måneder bliver præsenteret, befinder sig i en såkaldt Silent Period, hvorfor Communication Specialist og Press Officer Pauline Laudrup ikke ønsker at kommentere på lukningen af butikken i Thisted.

Det vil Michael Vendelbo til gengæld gerne:

– For Thisted er det naturligt et stort tab i øjeblikket. Det er en af de mest centrale butikker med et af de største salgsarealer. Så der bliver et hul, hvor de er nu, siger han og forsætter:

– Jeg ved dog, at der sidder en stærk gruppe og arbejder på fremtiden af J.P. Jacobsen Center, og jeg ved at de allerede er i udviklingsfasen for fremtiden med netop disse lokaler. Der er jo også potentiale og udviklingsmuligheder i at få et så stort lokale fri lige midt i byen – dem er der ikke mange af, konstaterer han.

Nye muligheder
Michael Vendelbo kan ikke på nuværende tidspunkt løfte sløret for, hvad der konkret bliver arbejdet med i kulissen – men at det nok skal blive godt, er folkene bag centeret ikke i tvivl om.

– Fremtiden for J.P. Jacobsen Center glæder vi os rigtig meget til at offentliggøre inden for nærmeste fremtid, udtalte Per Overgaard Christensen, som er en del af ejerkredsen bag det lokale shoppingcenter, i går.

Michael Vendelbo noterer sig, at midtbyerne gennem de seneste 10-12 år har været gennem markante forandringer, og at der bliver skelet meget til disse udviklinger og tendenser:

– Så det er jo en mulighed for at få Thisted helt på forkant med de tendenser, som man ser i Danmarks største byer i disse år.

– Men naturligt er vi meget kede af at H&M vælger at lukke i Thisted, slutter han.

LÆS OGSÅ:

H&M lukker i Thisted

Forfatter

Related posts

Top