Håndværksfag styrkes med hjælp fra KPK

Mors-virksomheden KPK Døre og Vinduer går nu aktivt ind i processen med at sørge for, at Danmark får endnu flere dygtige håndværkere.

Derfor har virsomheden indgået en aftale med flere af landets tekniske skoler. Det skriver virksomheden på sin hjemmeside.

– Aftalerne er et led i en større strategi, som har til formål at bygge bro mellem skole og virksomhed med henblik på at styrke håndværket, skabe sammenhæng mellem teori og praksis samt øge opmærksomheden omkring dør- og vinduesfaget, oplyser KPK.

Samarbejdsaftalerne betyder bl.a., at virksomheden løbende tager ud på skolerne med sine produkter og står for nogle af undervisningsmodulerne.

– Her underviser vi eleverne i dør- og vinduesbranchen, og målet er således at styrke håndværksfaget ved at bygge bro, så teorien kommer endnu tættere på praksis, fortæller Peter Bechmann, der er salgschef i KPK.

Peter Bechmann. Arkivfoto

KPK Døre og Vinduer har indtil videre indgået et samarbejde med U/Nord i Hillerød, Den Jydske Haandværkerskole i Hadsten, Roskilde Tekniske Skole, Techcollege i Aalborg og Svendborg Erhvervsskole.

Flere skoler på vej
Derudover er der gang i en dialog med andre skoler:

– Vi er rigtig glade for vores nuværende samarbejder, men vil gerne have endnu flere aftaler i hus. I øjeblikket er vi således også i dialog med flere andre skoler. Oprindeligt var det planen at etablere samarbejder med flere skoler i 2020, men på grund af corona har vi været nødt til at nedjustere, forklarer Peter Bechmann og fortsætter:

– Udover at styrke håndværket er samarbejdet jo også med til at øge kendskabet til vinduer og døre ude hos de håndværkere, som i fremtiden skal arbejde med dem. På den måde gavner det både skolen, eleverne og fagligheden.

Virksomheden har i flere år været sponsor for både bygningssnedkere og tømrere ved håndværkskonkurrencerne DM i Skills, EuroSkills og WorldSkills.

Foto: KPK Døre og Vinduer

Forfatter

Related posts

Top